Hasan Ruhani: ABD ile İslam dünyasının ihtilafı, özgürlükle kölelik ihtilafadır

  • 24 Kasım 2018
  • 1.101 kez görüntülendi.
Hasan Ruhani: ABD ile İslam dünyasının ihtilafı, özgürlükle kölelik ihtilafadır

İran Cumhurbaşkanı Ruhani 32. Uluslararası İslamî vahdet konferansında yaptığı konuşmada, İslam dünyası ile ABD arasındaki ihtilaf, özgürlükle kölelik arasındaki ihtilaftan ibaret olduğunu vurguladı.

32. uluslararası İslamî vahdet konferansı bu sabah “Kudüs, ümmetin vahdet ekseni” sloganı ile başladı. Konferansa 100 ülkeden 350 delege katılıyor.

Cumhurbaşkanı Ruhani konferansın açılışında yaptığı konuşmada İslam Peygamberi -s- ve İmam Sadık’ın -s- veladet yıldönümünü kutladıktan sonra Amerika’nın zorbalığına değindi. Ruhani, esa ABD’nin zorbalığı ve çıkarları olmadığını, esas, milletlerin haklarına ve çıkarlarına saygı duymak olduğunu belirtti.

Ruhani, tarih zorbaları bizim yolumuzu ve yaşamımızı belirleyemeyeceklerini, bu zorbalar kimin üstün silahı varsa BM’de veto hakkına sahip olması gerektiğini söylediklerini, ABD ve İngiltere BM’de kendilerine veto hakkı tanıdıklarını ve ardından Ortadoğu bölgesinde çakma İsrail rejimini kurduklarını ifade etti.

Ruhani Müslümanlar var gücüyle Batı’nın ve en başta ABD’nin zorbalıkları ve zulümlerine karşı direnmeleri gerektiğini vurguladı.

Bölgenin zor ve ağır şartlarına da değinen Ruhani, Filistin, Libya, Suriye, Yemen ve hatta Afganistan, Pakistan ve Irak’ta şartlar İslamî camianın beklediği şartlar olmadığını kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.