Hasan Ruhani: ABD’nin bölgede teröristleri koruma komplosu bozuldu

  • 05 Nisan 2018
  • 1.202 kez görüntülendi.
Hasan Ruhani: ABD’nin bölgede teröristleri koruma komplosu bozuldu

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD başta olmak üzere bazı büyük güçlerin IŞİD ve Nusra gibi terör örgütlerini koruma komplosunun Suriye ve Irak’ın büyük milletleri ve dost ülkelerin gayretleri sonucu etkisizleştirildiğini ve bugün IŞİD diye başka bir örgütün bölgede olmadığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani bugün Ankara’da Türkiye Cumhurbaşkanı ve Rusya Devlet Başkanı ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Suriye krizinin tek çözümünün siyasi olduğuna işaretle, bazı ülkelerde eğitilen ve modern silahlarla donatılan teröristlerin Suriye milletinin servetinde yararlanmak, petrolünü satmak ve değerli müzelerini yağmalamak suretiyle bölgeyi terörizme müptela ettiklerini ifade etti.

Ruhani ayrıca Ankara zirvesinde Suriye konusu ve geleceği hakkında yararlı ve sarih müzakerelerin yapıldığını ve üç ülkenin Suriyeli yaralılara yardımın hızlandırılması konusunda mutabık kaldıklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı, Suriye’de savaşın son bulması için herkesin yardımına vurgu yaparak, İran’ın önemli bir hedef olarak Suriye’nin toprak bütünlüğü, ulusal egemenliği, birliği ve bağımsızlığına vurgu yaptığı gibi herkesin bu konuyu dikkate alması gerektiğini kaydetti.

Ruhani ayrıca, hiçbir ülkenin Suriye’nin geleceği adına karar verme hakkına sahip olmadığını, Suriye halkının bu ülkenin geleceği için karar vermesi gerektiğini vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.