Hasan Ruhani: ABD’nin yardım iddiası büyük bir yalandır

  • 23 Mart 2020
  • 965 kez görüntülendi.
Hasan Ruhani: ABD’nin yardım iddiası büyük bir yalandır

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Amerikalı yetkililerin İran milletine dayattığı yaptırımlara rağmen yardım iddiasının tarihin en büyük yalanlarından biri olduğunu belirtti.

Kabinenin düzenlediği oturumda konuşan İran Cumhurbaşkanı Ruhani ülkenin ABD yaptırımları altında durumuna işaretle şöyle dedi: ”Biz çok zorlu şartların altındayız; Amerika’nın zalimce, illegal ve teröristçe yaptırımları milletimize dayatılmış ve birçok soruna yol açmıştır.”

Ruhani konuşmasında ayrıca ”Amerikalı yetkililerin ‘korona virüsle mücadelede İran’a yardım etmek istiyoruz demeleri de’ tarihin büyük yalanlarından biridir. Eğer doğru söylüyorsanız, İran’a yönelik petrol, bankacılık, ilaç ve hattı gıda alanında yaptırımlara son verin” dedi.

Ruhani Amerika’ya hitaben şöyle dedi: ”Sizin yaptığınız çeşmeden akan suyun önünü kesmektir. Madem yardım edeceksin, çeşmenin önünü aç; sizin bir bardak bulanık suyunuzu istemiyoruz.”

Amerikan yönetiminin, bölgede en büyük terör cinayetlerinin sorumlusu olduğunu belirten Ruhani, Amerikan yönetiminin hem kendi halkı hem de dünya kamuoyu nezdinde bu terörist çehresinin bilinen bir gerçek olduğunu söyledi.

İran halkı ve yetkililerinin zor koşullar altında bir süreçten geçtiğini belirten İran cumhurbaşkanı, ‘Dünya, ilmi ve sağlık alanlarında İran ve İslam kültürüne borçludur’ dedi.

İran cumhurbaşkanı Ruhani, İslam inkılabı rehberinin Hicri Şemsi yeni yılı, ‘Üretimde Sıçrama’ olarak adlandırmasına da temasla, üretimde sıçramak için başta komşular olmak üzere dünya ülkeleriyle iyi ilişkiler içinde olunmasının gerekli olduğunun altını çizdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.