Hasan Ruhani: “ABD’ye teslim olmak; dinimize, bölgemizin gelecek nesillerine ihanettir”

  • 24 Kasım 2018
  • 1.396 kez görüntülendi.
Hasan Ruhani: “ABD’ye teslim olmak; dinimize, bölgemizin gelecek nesillerine ihanettir”

BM güvenlik Konseyi’nin 5 üyesi ve Almanya’nın; İran’la nükleer enerji üretiminin denetimi konusunda yapılan anlaşmadan ABD, İran’ın anlaşmaya uymadığı ve anlaşmada füze üretimini denetleme maddesi bulunmadığı için anlaşmadan çekildi. Washington geçen mayıs ayında İran’a karşı yaptırımuygulamaya başladı.

Kasım ayının 5’inde yaptırımların ikinci aşaması uygulanmaya konuldu. Anlaşmada imzası bulunan diğer ülkeler ABD’nin çekilme kararına rağmen anlaşmaya bağla kalacaklarını açıkladı.

Yaptırımlardan etkilenen İran, ABD’nin yaptırım kararlarına karşı tedbir alacağını söyledi. Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ABD’nin yaptırımlarına karşı bugün yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “ABD’nin başını çektiği Batı’ya teslim olmak dinimize, bölgemizin gelecek nesillerine ihanettir”

Ruhani sözlerine şöyle devam etti: “Bizim suçluların önüne kırmızı halı sermek ya da adaletsizliğe karşı direnerek; Peygamberimize, Kuran’a ve İslam’a karşı sadık kalma mecburiyetimiz bulunuyor.” Ruhani’nin sözlerinin ABD ile yakın ilişkiler içinde bulunan Suudi Arabistan’a karşı bir sitem ifadesi taşıdığı kaydedildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.