Hasan Ruhani: Amerika’nın Saldırıları Bölgeye Yıkım Getiriyor

  • 14 Nisan 2018
  • 983 kez görüntülendi.
Hasan Ruhani: Amerika’nın Saldırıları Bölgeye Yıkım Getiriyor

İran Cumhurbaşkanı Ruhani konuşmasına tüm İran halkının biset bayramını kutlayarak başladı ve “İslam peygamberinin biseti imanın yegane nuru, ahlakın, ilmin ve hikmetin kaynağıdır” şeklinde konuştu.

Konuşmasında İslam peygamberinin yüce ahlakına işaret eden Ruhani; “bugün bölgede yaşanan acıların tek sebebi dünya siyasetinde ahlakın olmayışıdır. Henüz Suriye’de kimyasal silah iddialarına karşın BM araştırma için herhangi bir heyet göndermemişken bir grup kendi bahaneleri ile bağımsız bir devleti ve halkını açıkça hedef almakta” dedi.

“Amerika, İsrail rejimi ve onların destekçilerin İngiltere ve Fransa bölgede 17 yıl önce yaşanan olaylardan ders çıkarmadılar mı? Amerika’nın saldırıları bölgeye yıkım dışında bir şey getirmeyecektir. Onlar bu saldırıları ile bölgedeki varlıklarını temellendirmek istiyorlar” ifadelerini kullanan İran Cumhurbaşkanı, Amerika ve müttefiklerinin Doğu Guta’da destekledikleri terör örgütlerinin yenilmesinden rahatsız olduklarını söyledi.

Suriye halkının yıllardır yabancı güçlerin saldırılarına karşı direndiğini söyleyen Ruhani; “İran bölgenin mazlum halklarının destekleyicisi olmaya devam edecektir. Bölge ülkelerinin terör ile mücadele çağrılarına her zaman olumlu cevap vermiş ve desteğini sunmuştur” dedi.

Konuşmasının son bölümünde İran’da hızlı bir şekilde artan dolar fiyatları ve ekonomiye değinen Cumhurbaşkanı Ruhani, İran milletinin sağduyu ve bilinci sayesinde düşmanın tüm planlarının bozulduğunu ifade ederek; “Düşman biri kez daha ekonomi üzerinden İran’ı hedef almakta. Ancak istediği hedefe varamadı” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.