Hasan Ruhani: Amerika’nın Suriye’deki varlığı gayrı meşrudur

  • 17 Eylül 2019
  • 1.244 kez görüntülendi.
Hasan Ruhani: Amerika’nın Suriye’deki varlığı gayrı meşrudur

İslami İran cumhurbaşkanı Hasan Ruhani dün Rusya ve Türkiye devlet başkanlarının Ankara’da 5.si düzenlenen 3’lü zirvede yaptığı konuşmada, Suriye milli hakimiyeti, bağımsızlığına saygı ve içişlerine müdahale edilmemesi ilkelerine ciddiyetle uyulması gerektiğine işaretle, Amerikalı terörist askerlerin gayrı meşru varlığının Suriye toprak bütünlüğü ve milli hakimiyetini tehlikeye düşürdüğünü söyledi.

Cumhurbaşkanlık enformasyon merkezinin bildirdiğine göre Hasan Ruhani söz konusu zirvede, sadece Suriyelilerin kendi gelecekleri hakkında karar alma yetkisine sahip olduklarını ve başkalarının onların içişlerine müdahale hakkı olmadığını belirtti.
Astana sürecine değinen Ruhani, “Astana sürecinin Suriye ile ilgili diğer süreçlere rağmen Suriyeli taraflar arasında ihtilaf oluşturma peşinde olmadığını ve olmayacağını” söyledi.
Hasan Ruhani Astana süreci garantör ülkelerin temel tutumunun yapıcı teamül yolu ile ihtilafları çözümleme ve Suriye krizi ile ilgili barışçıl yol bulmaya odaklandıklarını söyledi.
Cumhurbaşkanı Ruhani, Rusya, Türkiye ve İran’ın işbirliğinin artmasının Suriye krizi ve bölgedeki diğer sorunların çözümü garantisi olabileceğini ifade etti.
Suriye’de teröristlerin varlığına da değinen cumhurbaşkanı, “terörizm ile mücadele özellikle IŞİD, el-Kaide ve bağlı gruplar ile mücadele onların Suriye’de tamamen yok olmalarına kadar devam etmeli” dedi.
Hasan Ruhani ayrıca Siyonist rejimin bölge ülkelerine tecavüzlerine de değinerek, uluslararası toplumun Siyonist rejimin, dünya barışı ve güvenliğini tehlikeye atan başına buyruk girişimleri ile mücadele etmesi gerektiğine vurgu yaptı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.