Hasan Ruhani: Bölgenin istikrarı, İran ve Türkiye’nin işbirliğinin temelini teşkil etmeli

  • 26 Kasım 2016
  • 961 kez görüntülendi.
Hasan Ruhani: Bölgenin istikrarı, İran ve Türkiye’nin işbirliğinin temelini teşkil etmeli

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Irak ve Suriye başta olmak üzere bölge istikrarının İran ve Türkiye’nin teamül ve işbirliğinin esasını teşkil etmesi gerektiğini belirtti.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani bugün Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’yu kabul ettiği görüşmede, mevcut kritik şartlarda iki ülkenin işbirliği ve istişaresinin bölgede istikrar ve barışın lehine olacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı İran ve Türkiye’nin önemli bölgesel ilkeler üzerinde görüş birliğine sahip olduğunu hatırlatarak, Irak ve Suriye’nin toprak bütünlüğü ve ulusal birliğinin korunması, bu ülkelerde demokratik ve halkın oyuyla seçilmiş hükümetlerin kurulması, alt yapı tesislerinin tahribatı ve insanların katliamının önlenmesi ve göçmenlere kendi evlerine geri dönmeleri gibi girişimlerin bölgedeki krizlerin çözümü için gerekli olduğunu vurguladı.

Ruhani, İran ile Türkiye’nin kabiliyet ve fırsatlarından iki ülkenin ticaret hacminin arttırılması çerçevesinde yapılan anlaşmaların uygulanması için yararlanmanın gerekli olduğunu da kaydetti.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.