Hasan Ruhani: Bütün dünya zor bir süreçten geçiyor

  • 28 Mart 2017
  • 1.108 kez görüntülendi.
Hasan Ruhani: Bütün dünya zor bir süreçten geçiyor

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Rusya’ya gitmeden önce Tahran’daki Mehrabad Havalimanı’nda yaptığı açıklamada, bütün dünyanın zor bir süreçten geçtiğini ifade etti.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Moskova’ya gitmeden önce Tahran’ın Mehrabad Havalimanı’nda Rusya ziyaretine ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Son bir yılda İran ve Rusya arasındaki ticaret hacminde yüzde 80 artış yaşandığını kaydeden Cumhurbaşkanı Ruhani, “İki ülke turizm alanında işbirliği yapabilir. Moskova’da yapacağımız görüşmelerde bu konuyu ele alacağız. İran ve Rusya’nın bankacılık ilişkilerine de bir baktığımızda nükleer anlaşmadan sonra bu bağlamda büyük adımların atıldığına tanık olmaktayız” dedi.

Tahran-Moskova ilişkilerinin arttırılmasının terörle mücadele ve bölgede güven ve istikrarın sağlanması konusunda büyük önem taşıdığını belirten Ruhani, “İran-Rusya işbirliği çok önemli, çünkü günümüz dünyası yeni bir süreçten geçiyor. ABD, ülke içinde bir takım sıkıntılarla karşı karşıyadır. Avrupa’yı daha zor bir gelecek bekliyor. Ortadoğu’nun durumu da malum. Bütün bunlar dünyanın farklı bir duruma geldiğini göstermektedir” ifadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.