Hasan Ruhani: DEAŞ sadece kendisini kabul eden bir azınlıktır

  • 12 Temmuz 2017
  • 1.074 kez görüntülendi.
Hasan Ruhani: DEAŞ sadece kendisini kabul eden bir azınlıktır

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, bugün yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında gündemdeki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Musul’un özgürleştirilmesine işaret eden Ruhani, “Hiç kimse teröristlerin Musul’u işgal edip sonra da Irak’ın Bağdat ve Erbil gibi başka kentlerine doğru ilerlemesini unutmamıştır. Bu kritik durumda İran ilk ülke olarak Irak halkının yardımına koşarak, teröristlerin karşısında durdu. Tüm bunlar tarihte kaydedildi ve unutulmayacaktır” dedi.

Irak’taki gelişmelerin bazı bölge ülkeleri tarafından kötüye kullanıldığını kaydeden Ruhani, “Bu ülkeler bir taraftan yaşanan olaylardan dolayı Irak hükümeti ve dönemin başbakanına yüklenerek, konuyu Şii-Sünii çatışması gibi göstermeye çalışıyor, diğer taraftan ise Irak’ta Sünnilere zülm edildiğini ve bu nedenle de teröristlerin Musul’u işagl edebildiklerini ileri sürüyordu. Bütün olup bitenler bazı ülkelerin terörü desteklemekle hedeflerine ulaşmak istediklerini gösterdi” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Ruhani, DEAŞ terör örgütü gibi azınlık bir grubun bir milletin iradesini etkileyemeceğini vurgulayarak, “DEAŞ bölgedeki veya başka ülkelerin kaderini belirlemeye çalışan azınlık bir gruptur. Bu grup önde gelen din alimleri ve uzmanların görüşünü kabul etmiyor, İslam ve Kur’an-ı Kerim’i uyduruk bir düşünceyle tefsir edip hayata geçiriyor” değerlendirmesini yaptı.

Ruhani, “DEAŞ’lılar kendi düşüncelerinin hak olduğunu sanıyor ve onun dışında ne varsa reddediyorlar. Terörle müadele henüz bitmedi. Kültürel, siyasi ve ekonomik alanlarda bazı adımların atılması gerekir. Tabii ki güvenlik konusu da önemlidir. Bölge ülkeleri hep birlikte el ele vererek gerçek anlamda teröre karşı mücadelede zafere ulaşabilirler” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.