Hasan Ruhani: Dünya ile etkileşim içinde olacağız

  • 04 Ağustos 2017
  • 1.054 kez görüntülendi.
Hasan Ruhani: Dünya ile etkileşim içinde olacağız

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, bugün görevi devralma töreninde yaptığı konuşmada, “Daha fazla özgüvenle halkımızın desteğini alarak anayasa çerçevesinde dünya ile etkileşim içinde olacağız” dedi.

İran’ın yeni seçilen Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Tahran’nın İmam Humeyni Hüseyniyesi’nde gerçekleşen görevi devralma töreninde İnkılap Rehberi’nin imzaladığı görev hükmünü teslim aldıktan sonra konuşma yaptı.

Ruhani bu konuşmada, İran halkının kendi özgürlük ve bağımsızlığı için İslami düzenini seçtiğini hatırlatarak, bunun ilk kazanımının “İslamiyet” ve “Cumhuriyet”ten oluşan bir anayasa olduğunu belirtti.

Ülkede fakirlik ve yolsuzluğun son bulması ve refahın artmasının büyük önem taşıdığını aktaran Ruhani, “Enflasyonu kontrol altına alma, ekonomik büyüme ve İran’ın uluslararası toplumda itibar kazanması her vatandaşın hakkıdır” dedi.

Cumhurbaşkanı Ruhani, nükleer anlaşmaya işaret ederek, şunları kaydetti: Bu anlaşma İran’ın uluslararası düzeyde iyi niyletle ilişkilerini geliştirdiğini gösteriyor. Üzerine basarak söylüyorum ki, şu anda daha fazla özgüvenle seçimlerde destan yazan halkımızın desteğini alarak anayasa çerçevesinde dünya ile etkileşim içinde olacağız.

12’nci hükümetin başlıca öncülüğünün istihdam ile üretimi arttırma olduğunu bildiren Hasan Ruhani, anayasanın 44. maddesi ve direniş ekonomi çerçevesinde hazırladıkları ekonomi planlarını ileriye taşıyacaklarını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Ruhani sözlerinin bir kısmında da, İran’ın düşmanlar tarafından dayatılan yanlızlaştırma komploları asla kabul etmeyeceğini vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.