Hasan Ruhani: Dünyanın eğitim ve öğretim sisteminde dönüşüm yapılması gerek

  • 03 Ağustos 2015
  • 911 kez görüntülendi.
Hasan Ruhani: Dünyanın eğitim ve öğretim sisteminde dönüşüm yapılması gerek

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, dünyanın mevcut şartlarında, eğitim ve öğretim sisteminde dönüşüm yapılması gerektiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Ruhani Tahran’da 32.si düzenlenen Eğitim ve Öğretim Başkanları Toplantısına gönderdiği mesajında, dünyanın mevcut şartlarının, eğitim ve öğretim sisteminde değişim ve dönüşüm yapılmasını gerektirdiğini, değerler ve toplumun ihtiyaçlarına dayalı eğitim ve terbiyenin dindar ve fedakar öğrenciler yetiştirdiği gibi, toplumsal bütünlüğü de sağlaması gerektiğini kaydetti.

Ruhani’nin mesajında, Anayasa’nın İran İslam Cumhuriyeti hükümetini, eğitim ve öğretim için görevlendirdiğini ve bu önemli görevin eğitimin din, aile ve başka şeylerle birlikte, daha iyi yaşamın gerçekleştirilmesi için eşsiz fırsat sağladığını vurguladı.

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, mesajında ayrıca, toplumsal birlik ve bütünlüğün önemine vurgu yaparak, bunun eğitimin bereketlerinden biri olarak sınırları aştığını ifade etti.

Ruhani, İran ulusal eğitim ve öğretim sisteminin toplumsal bütünlüğü korumak için bütün ulusal kimlikler, bayrak, dil, resmi hat ve kültürel mirasa saygı göstermesinden başka bir çaresi olmadığını kaydetti.

Ruhani, eğitim ve öğretim sisteminin aydın ufuklar ve ülkücülüğe önem vermesi gerektiğini ifade ederek, “her öğrenci bir maharet” sloganının öğrencilerde takviye edilmesi gerektiğini vurguladı.

Bugün Tahran’da 32. İran Milli Eğitim ve Öğretim Müdürleri ve Başkanları Toplantısı çalışmalarına başladı.
3 gün sürecek toplantıda, Eğitim Bakanı’nın katılımıyla eğitim ve öğretimle ilgili en önemli konular ele alınıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.