Hasan Ruhani: Düşman kim olursa olsun hezimete uğratırız

  • 04 Mayıs 2019
  • 1.012 kez görüntülendi.
Hasan Ruhani: Düşman kim olursa olsun hezimete uğratırız

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani düşmanların İran’a karşı kumpaslarına işaret ederek direniş, birlik ve geleceğe umutla her düşmanı hezimete uğratacaklarını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Ruhani Cumartesi günü öğretmen makamını ve İran’da öğretmen okulunun yüzüncü kuruluş yıldönümünü anma etkinliğinde yaptığı konuşmada, Amerika devletinin İran’ı tehdit etmesi ve yaptırım dayatmasına değinerek, Amerika yönetimi azametli, bağımsız ve bölgede ve dünyada etkili olan bir İran’ı asla tahammül edemediğini belirtti.

İslam inkılabının temeli istiklal olduğunu kaydeden Ruhani, Amerika devleti gayri meşru hedeflerine ulaşmak için İran’ın döviz gelirini engellemeye çalıştığını, ancak İran İslam Cumhuriyeti bu kumpasla mücadele için gerekli tedbirleri aldığını vurguladı.

Amerika yönetiminin bazı ülkelerin İran’dan ham petrol alımı ile ilgili muafiyetini uzatmamasına da işaret eden Ruhani, İran buna rağmen ham petrol satışına devam edeceğini ifade etti.

Suud rejimi ve korsan İsrail’in Bercam nükleer anlaşmasını engelleme çabalarına da temas eden Ruhani, Amerika’nın şimdiki yönetimi ırkçıların, siyonistlerin ve Suud hanedanının paraları ile işlerini yürüttüğünü vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.