Hasan Ruhani: Filistin ve Kudüs İslam dünyasının en önemli meselesidir

  • 15 Kasım 2019
  • 637 kez görüntülendi.
Hasan Ruhani: Filistin ve Kudüs İslam dünyasının en önemli meselesidir

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Filistin ve Kudüs’ü İslam dünyasının en önemli meselesi olarak niteleyerek, ‘İslam dünyasının genelinde düşmanlara Filistin ve Kudüs meselesinin unutulmasına asla izin verilmeyeceğini’ söyledi.

İslami İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, dün  Tahran’da gerçekleşen 33. Uluslararası İslami Vahdet Konferansı’nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, başta ABD olmak üzere bazı Batılı ülkelerin uzun yıllardır İslam dünyasına karşı cinayet işlediğini belirtti.

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, düşmanların istedikleri hedeflerine ulaşamadığını belirterek, “Onlar, ırkçı İsrail’in bölge halkı ve hatta Filistinliler tarafından normal bir ülke olarak kabul edilmesini istiyordu. Hatta ABD bu meseleyi parayla çözmeye çalıştı ve bunu “Yüzyılın Anlaşması” olarak nitelendirdi. Öte yandan Kudüs’ü işgalcilerin başkenti yapmaya çalıştılar. Ancak bu doğrultuda herhangi bir başarı elde edemediler” dedi.  Son 30 yıl boyunca Afganistan, Irak ve Yemen dahil olmak üzere bölgede süregelen savaşlara ve çatışmalara dikkati çeken Ruhani, bütün bu cinayetlerin arkasında ABD ve Siyonist rejim İsrail’in olduğunu belirtti.

“İslam dünyasındaki en önemli mesele, gençlere ABD’nin bölgenin ve müslümanların dostu olmadığını ve olmayacağını anlatmamızdır” ifadelerini kullanan Ruhani, konuya ilişkin olarak, “Kuveyt halkını kurtarmak, uluslararası sularda güvenlik sağlamak ve terörle mücadele etmek için bölgeye geldiklerini söyleyen Beyaz Saray yetkilileri, bugün net bir şekilde amaçlarının Suriye petrol kuyuları olduğunu ifade ediyorlar” diye konuştu.

İran İslam Cumhuriyeti’nin emperyalizm ve Siyonist rejime karşı mücadelenin ön saflarında olduğunu belirten Ruhani, “Bu Filistin, Suriye, Irak ve Yemen halkının ön sırada yer almadığı anlamında değil. Ancak 41 yıl boyunca ABD ve Siyonizmin düşmanlıkları karşısında ağır bedel ödeyen ülke hiç kuşkusuz İran İslam Cumhuriyeti’dir” dedi.

Ruhani, ayrıca, İran halkının diğer Müslüman milletlerin varlığı sayesinde silahlı bir rejimin karşısında durarak zafer kazandığını söyledi.

Günümüzde ABD’nin dünden daha güçlü olmadığını ve Müslümanların gücünün ise dünden daha az olmadığını belirten Ruhani, “Siyonist rejimin gücü geçmişte olduğundan daha büyük değil, ancak işlediği cinayetler her zamankinden daha büyüktür” değerlendirmelerinde bulundu.

Ruhani, İsrail’in dünden daha güçlü olmadığını ancak İran, Filistin, Irak ve Yemen de dahil olmak üzere İslam dünyasının daha güçlü olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Ruhani,  “Birlik ve beraberlik içerisinde, Umman Denizi, Fars Körfezi, Hürmüz Boğazı, Filistin meselesi dahil olmak üzere bölgedeki sorunları çözebiliriz” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.