Hasan Ruhani, Hükümetin Spora Değer Verdiğini Belirtti…

  • 31 Ocak 2015
  • 775 kez görüntülendi.
Hasan Ruhani, Hükümetin Spora Değer Verdiğini Belirtti…

İslami İran cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, hükümetin şampiyonluk getiren genel spora değer verdiğini ve bunun hükümetin önceliklerinden olduğunu söyledi.

İRNA’nın haberine göre, Ruhani, dün 2014 Güney Kore Asya ve Para Asya olimpiyatlarında ödül kazanan  sporcuları anma merasiminde, hükümetin geneli kapsayıcı spora  öncelik verdiğini belirterek, rekabetin yalnızca spor alanında olmaması gerektiğini aynı şekilde, iktisadi, siyasi, kültürel ve içtimai alanlarda görülmesi gerektiğini de belirterek; ”İran halkının  sevinmesine, gülmesine ve coşkusuna vesile olan rekabet  ve  elde edilen zafer çok değerlidir” dedi.

Ruhani, İslam inkılabı rehberinin sporda İran  kimliğinin korunması gereğine dair vurgusuna da  atıfta bulunarak, bu arada İranlı bayan sporcuların dünya müsabakalarında yer alarak dünyanın diğer yerlerindeki Müslüman kadın sporculara spor sahalarında nasıl bulunmaları gerektiğini öğrettiklerini söyledi.

İslami İran cumhurbaşkanı, İranlı kadınların spor alanında daha faal olmaları gerektiğini belirterek, bugün kadın ve kızların, eğitim, öğretim, üniversite tahsili, sağlık, üretim ve spor gibi alanlarda faal bir şekilde rol oynadıklarını söyledi.

Ruhani, İslam inkılabının zafer yıldönümü arifesine de temas ederek, bu münasebetle tebriklerini bildirdi ve İran milletinin  başta spor olmak üzere bütün  alanlarda Hz. Ali’nin (S) takipçisi olmaları gerektiğinin altını çizdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.