Hasan Ruhani: İnkılab’ın yolunu tüm gücümüzle sürdüreceğiz

  • 10 Şubat 2017
  • 1.085 kez görüntülendi.
Hasan Ruhani: İnkılab’ın yolunu tüm gücümüzle sürdüreceğiz

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, 38. İslam İnkılabı zafer yıldönümü törenindeki konuşmalarını başlayarak, “İran milleti İslam İnkılabı’nın amaçlarına varmak için birçok lideri ve evladını kaybettiğine rağmen hiç gücenmeden yoluna devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Ruhani sözlerine şöyle devam etti: Bizim bugünkü endişemiz gelişmektir: Gelişmenin yanında da maneviyat, adalet, özgürlük ve milli hakimiyet. Kısacası endişemiz Cumhuriyet ve İslamiyetin eksiksiz şekilde uygulanmasıdır. Bu, 38 yıl önce onurumuzla gerçekleştirdiğimiz yolun devamıdır.1979’daki İslam İnkılabı, ülkeyi ABD başta olmak üzere yabancı güçlerin istilasından çıkarıp halkın hakimiyetini sağladı.

İran Cumhurbaşkanı ayrıca, “İslam İnkılabı sonrasında kısa bir sürede İmam Humeyni’nin emriyle referandum yapılıp on ayın ardından da anayasa düzenlendi ve halkımız tüm bu aşamalarda İnkılabı savundu. Hangi inkılabın ilk senesinde millet 5 kez sandıklara gidip tüm yetkililerini seçimle iktidara yükseltebiliyor” açıklamalarında bulundu.

Hasan Ruhani, İslam İnkılabı’nın tüm İran etnikleri ve mezheplerinin birliğiyle gerçekleştiğine işaret ederek, şöyle dedi: Bugünkü genç nesil inkılabı zafere ulaştıran 1979’daki nesilin yolunu devam ettirerek hiçbir zaman pes etmeyecektir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.