Hasan Ruhani: İran halkı, ABD’nin her türlü komplosuna kudretle karşı koyar

  • 25 Nisan 2018
  • 1.330 kez görüntülendi.
Hasan Ruhani: İran halkı, ABD’nin her türlü komplosuna kudretle karşı koyar

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani bugün Tebriz’de kalabalık ve coşkulu bir kitleye hitap etti. Ruhani, “Beyaz Saray şunu bilmeli ki yükümlülüklerine bağlı kalsa da kalmasa da, büyük İran halkı her türlü komplo ve planlarına kudretle karşı koyacak” diye konuştu.

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran devleti ve milletinin düşmanların komploları karşısında direndiğini belirterek, kimsenin büyük İran milletini umutsuzluğa düşüremeyeceğini söyledi.

Doğu Azerbaycan vilayetinin başşehri Tebriz’de halka hitap eden Ruhani, ‘’Beyaz Saray’da oturanlar, ister taahhütlerine, medeniyetine, insanlığına bağlı olsunlar, ister olmasınlar, büyük İran milleti onların tüm komplolarına karşı gelecek, direnecek ve İran devleti, İran milletinin temsilcisi olarak onların karşısında kat’i şekilde duracaktır’’ dedi.

Kimsenin İran milletini umutsuzluğa sevk edemeyeceğini ifade eden Ruhani, ‘’Biz her zamankindan daha çok güçlüyüz, taahhütlerimize bağlıyız, birisi hainlik ederse bunun vahim sonuçları olacağını bilmelidir’’ dedi.

İran’a karşı Amerika, Siyonistler ve bazı gerici Arap yönetimlerin komplolarının, İran’ın ilerlemesinde etki etmeyeceğine söz verdiğini belirten Ruhani, tüm muhtemel olaylara karşı hazırlıklı olduklarını, bir sorunla karşılaşılmayacağını, bir sorun olması durumunda da bunun halkın eliyle çözeceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Ruhani ayrıca, hükümetin yolunun kalkınma yolu olduğunu ve bu bağlamda her türlü sorunun çözümü için hükümet taahhütlü olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, yurt içi ziyaretlerinin ikinci turu kapsamında ve Tebriz’in İslam ülkelerin turizm başkenti olarak seçilmesi nedeni ileuluslararası “Tebriz 2018” etkinliklerinin açılışı için bugün Tebriz’e gitti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.