Hasan Ruhani: İran-Irak ilişkileri başkalarının bu ilişkileri bozamayacak kadar güçlü

  • 17 Mart 2019
  • 1.487 kez görüntülendi.
Hasan Ruhani: İran-Irak ilişkileri başkalarının bu ilişkileri bozamayacak kadar güçlü

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran’ın Yüksek Ekonomi Konseyi’nin bir toplantısında yaptığı açıklamada, Irak’a yaptığı son ziyarete atıfta bulunarak, ”iki komşu ülke, Müslümanlar ve kardeşler arasındaki ilişkiler, diğerlerinin bozamayacağı kadar sağlam ve güçlüdür’ dedi.

Ruhani, Irak hükümeti ve halkının, İran heyetini sıcak karşılamasını överken, iki ülke arasındaki anlaşmaların özellikle ekonomik alanda hızlı bir şekilde uygulanmasını vurguladı ve Irak ziyaretini iki ülke arasındaki ilişkilerde çok olumlu ve bir dönüm noktası niteledi.

İran cumhurbaşkanı Ruhani, 11 Mart Pazartesi sabahı iktisadi ve siyasi bir heyet başkanlığında Bağdat’a gitmişti.

Ruhani, bu ziyarette, Irak cumhurbaşkanı Berhem Salih, Başbakan Adil Abdul Mehdi, Meclis başkanı Muhammed El Halbusi ve Irak Şiilerin taklid merci Ayetullah Sistani gibi üst düzey yetkililer ve şahsiyetlerle bir araya gelmişti.

Irak Başbakanı Adil Abdul Mehdi geçtiğimiz Pazartesi İran Cumhurbaşkanı Ruhani ile düzenlediği ortak bir basın toplantısında, Bağdat’ın İran’la en iyi ilişkileri istediğini, Irak’ın dost ve kardeşlik elini değerli komşusu  İran’a uzattıklarını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.