Hasan Ruhani: İran milletinin direnişi ABD kumpaslarını bozdu

  • 13 Kasım 2019
  • 768 kez görüntülendi.
Hasan Ruhani: İran milletinin direnişi ABD kumpaslarını bozdu

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani Amerika devletinin İran milletine darbe vurmak için kurduğu kumpaslara değinerek, İran milletinin direnişi ABD’nin kumpaslarını bozguna uğrattığını vurguladı.

Çarşamba günü Bakanlar Kurulu oturumunda konuşan Cumhurbaşkanı Ruhani, İran milleti direnişleri ile düşmanların komplolarını boş çıkardığını ve asla teslim olmadığını belirtti.

İslam Peygamberi -s- ve  Ehl-i beyt imamlarının altıncısı İmam Cafer Sadık’ın veladet yıldönümünü kutlayan Cumhurbaşkanı Ruhani, vahdet haftasında İslam Peygamberi -s- tüm Müslümanlar için vahdet örneği olduğu gibi, Şia Müslümanların altıncı imamı da Müslümanların vahdet örneği olması gerektiğini ifade etti.

İmam Sadık -s- Şia ve Sünni Müslümanlar ve İslam dünyasını aydınlatmak ve hakikatleri beyan etmek ve dünyada büyük bir ilmi hareketi başlatmakta öncü olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Ruhani, kimya, fizik, doğa bilimi ve felsefe, İmam Sadık’ın -s- mektebinde geliştiğini vurguladı.

Ehl-i Sünnet Müslümanları Rebiülevvel’in 12’sini, Şia Müslümanlar da 17’sini İslam Peygamberi’nin -s- veladet günü bilmekte. Buna göre, İslam dünyasında vahdet öncülerinden biri olan İran İslam Cumhuriyeti kurucusu İmam Humeyni -ks- bu konudan Müslümanların birbirine kenetlenmesi ve birlik olması yolunda yararlanarak 12 ila 17 Rebiülevvel günlerini “Vahdet Haftası” olarak adlandırdı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.