Hasan Ruhani: İran terörizmle mücadelede Irak’ın yanında kalacak

  • 27 Ekim 2017
  • 1.108 kez görüntülendi.
Hasan Ruhani: İran terörizmle mücadelede Irak’ın yanında kalacak

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani bugün Tahran’da Irak Başbakanı Haydar İbadi’yi kabul etti. Görüşmede Cumhurbaşkanı Ruhani, İran’ın terörizmle mücadele , Irak’ın toprak bütünlüğünün korunması ve birlik ve beraberliğinin pekişmesi yolunda, Irak halkı ve hükümetinin yanında durmaya devam edeceğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani bugün Irak Başbakanı Haydar İbadi’yi Tahran’da kabul etti.

Ruhani görüşmede, Irak merkezi yönetiminin gerilim yaşanmadan ve bu bölge halkının haklarını dikkat alarak, Kürt bölgesi meselesinin çözümündeki tedbirini önemli niteledi. Terörizm ve Irak’ın toprak bütünlüğü ve ulusal birliğine zarar veren bölücü yaklaşımlarla mücadeleye devam edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Ruhani, Irak’ta halkın aralıksız gayret ve fedakarlıkları, yetkililerin yönetimi ve merciliğin hakimane görüşlerinin sorunların çözümü için önemli niteledi.

Cumhurbaşkanı Ruhani ayrıca; Tahran ve Bağdat’ın ekonomi, ticaret, yatırım, bilim ve teknoloji alanlarında işbirliğini geliştirebileceğini vurguladı.

Görüşmede Irak Başbakanı İbadi de, Irak ve İran İslam Cumhuriyeti’nin münasebetlerini sağlam ve dostane niteledi, ikili ilişkilerin daha da gelişmesine vurgu yaptı.

İbadi ayrıca Irak’ta merkezi yönetimin hakimiyeti ve toprak bütünlüğünün korunmasına vurgu yaptı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.