Hasan Ruhani: İran ve Brunei, ilişkilerin ve işbirliğinin gelişmesi için azimliler

  • 16 Nisan 2016
  • 933 kez görüntülendi.
Hasan Ruhani: İran ve Brunei, ilişkilerin ve işbirliğinin gelişmesi için azimliler

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran ve Brunei’nin ikili, bölgesel ve uluslararası düzeydeki ilişkilerinin gelişmesi temennisinde bulundu.

İslam İşbirliği Teşkilatı zirvesi için İstanbul’da bulunan Ruhani, Brunei Sultanı Seyyid Sultan Hasan El Bolkiya ile yaptığı görüşmede, iki ülkenin dostane ve iyi ilişkilerinin ikili ilişkilerin gelişmesi için bir temel oluşturduğunu belirterek, iki ülkenin mühendislik hizmetleri, enerji, petrokimya, ve radikal düşüncelerle mücadelede bir biri ile iyi işbirliğine sahip olabileceklerini ifade etti.

İki ülke özel sektörlerinin yakınlaşmasının ilişkilerin gelişmesi yönündeki rolünün çok önemli olduğunu hatırlatan Ruhani, ili ülke yakınlaşmasının İran’ın ASEAN ülkeleriyle de yakınlaşmasına katkı sağlayacağını belirtti.

İslam’ın gerçek yüzünün özellikle genç nesillere tanıtmak için ortak kültürel faaliyetler yapılmasını isteyen Ruhani, ‘’Bugün, İslam, Kuran ve Sünnet ile hiçbir ilgisi olmayan bir gurup İslam’dan haşin bir yüz çizmekte ve biz onların başarılı olmasına izin vermemeliyiz’’ dedi.

Brunei Sultanı, El Bolkiya da Cumhurbaşkanı Ruhani ile görüşmesinden memnuniyetini dile getirerek, ‘’İran’ın medeniyeti, kültürü, tarihi ve doğal cazibeleri her zaman Brunei halkının dikkatini çekmiştir’’ dedi.

İki ülke ilişkilerinin gelişmesini isteyen El Bolkiya, terörizm ve radikalizmin tüm İslam ülkelerinin ortak sorunu olduğunu ve bunlarla mücadele için İslam ülkelerinin işbirliğini arttırması gerektiğini vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.