Hasan Ruhani: İran’ın iradesi başta Afrika kıtası olmak üzere dost ülkelerle ilişkileri geliştirmektir

  • 07 Ağustos 2017
  • 1.274 kez görüntülendi.
Hasan Ruhani: İran’ın iradesi başta Afrika kıtası olmak üzere dost ülkelerle ilişkileri geliştirmektir

İslami İran Cumhurbaşkanı Tanzanya Meclis başkanı ile görüşmesinde, İran’ın iradesinin başta Afrika kıtası olmak üzere tüm dünyada dost ülkelerle ilişkilerin geliştirilmesi yönünde olduğunu bildirdi.

Dün öğleden sonra Tahran’da Tanzanya Milli Meclis Başkanı Jab İndogai ile görüşen İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran’ın her zaman Tanzanya halkına destek ve yardıma hazır olduğunu ve bu ülkeyle ticari, iktisadi ve siyasi ilişkilerini geliştirmek istediğini söyledi.

Tanzanya da dahil Afrika kıtası ülkeleri ile ilişkilerin geliştirilmesinin İran İslam cumhuriyeti açısından önemli olduğunu bildiren Ruhani, İran’ın asla dost ülkelerle ilişki ve münasebetlerinin geliştirilmesi yönünde müdahaleci güçlerin baskı ve taleplerine dikkat göstermediğini ve göstermeyeceğini , artık dünyada baskıcı siyasetler ve müdahaleler döneminin son bulduğunu belirtti.

Tanzanya Milli Meclis Başkanı Jab İndogai de bu görüşmede İran İslam Cumhuriyetini ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti belirterek, bir kez daha Hasan Ruhani’yi İran 12. Dönem Cumhurbaşkanlık görevine başladığı için tebrik etti.

Tanzanya Milli Meclis Başkanı Jab İndogai, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da gelişmesini istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.