Hasan Ruhani İslam ülkelerinin Ramazan ayını kutladı

  • 07 Mayıs 2019
  • 1.106 kez görüntülendi.
Hasan Ruhani İslam ülkelerinin Ramazan ayını kutladı

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani bereketli ve mübarek Ramazan ayı dolaysıyla İslam ülkeleri liderlerine bir kutlama mesajı gönderdi.

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Ruhani İslam ülkeleri liderlerine gönderdiği ayrı ayrı mesajlarında bereketli ve mübarek Ramazan ayının başlamasına kutlayarak şöyle dedi:

İslam ülkeleri sevgi ve rahmet dolu bu ay boyunca Kur’an’ı Kerim ayetlerine sarılarak Allah tealaya kulluk ve ilahi kata yaklaşmak ve İslami kardeşlik yoluna adım atacak ve bu değerli nimetin bereketi ile dünya genelinde barış ve huzur hakim olacaktır.

Cumhurbaşkanı mesajını şöyle sürdürdü: Ruhun özgürlüğü, aşk ve irfan ve ahit tazeleme ayı Ramazan, Müslümanların büyük bir aşkla mabutları huzurunda bu ilahi muhteşem ziyafetten yararlanmaları ve bu mücevher dolu denizden parlayan ibadet ve itaat incileri avlamaları fırsatıdır.

Bugün 7 Mayıs 2019 Salı günü İran İslam Cumhuriyeti ve diğer bazı İslam ülkelerinde mübarek Ramazan ayının birinci günü olarak idrak ediliyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.