Hasan Ruhani: Kimse İran halkının Şah rejimini devirebileceğini düşünmüyordu

  • 31 Ocak 2018
  • 1.018 kez görüntülendi.
Hasan Ruhani: Kimse İran halkının Şah rejimini devirebileceğini düşünmüyordu

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, kabinenin Hz. İmam Humeyni’nin (r.a) değerleriyle biat yenilemesi töreninde İslam İnkılabı’nın büyük kurucusunun türbesinde bir konuşma yaptı.

Kabinenin Hz. İmam Humeyni’nin (r.a) değerleriyle biat yenilemesi töreninde İslam İnkılabı’nın büyük kurucusunun türbesinde konuşan Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, “O günlerde, dini  değerler ile halka dayanan bir hareketin baştan ayağa silaha bürünen Şah rejimini devirerek kendi kaderine hakim olabileceğini kimse düşünmüyordu” ifadelerinde bulundu.

Ruhani sözlerine şunları da ekledi: Eski rejimde hükümetten sorumlu olan herkes, Şah’ın karşısında boyun eğmek dışında başka bir göreve sahip değildi, ancak İmam Humeyni (r.a), halkın yardımı ve İslam’ın vasıtasıyla demokrasiye dayanan bir devlet oluşturdu. Yani İmam’ın bize armağan ettiğinin esasını cumhuriyet ile islamiyet olarak tanımlayabiliriz ve tabii ki milletimiz de bunlardan asla geri dönmeyecek.

Cumhurbaşkanı Ruhani sözlerinin başka bir kısmında da şöyle dedi: İslam’ın var olmasıyla İran halkının ülke ve milli birliğe saygı duyması sürece hiçbir güç, ülkemizi adım attığı yolden saptıramayacak. Demokrasinin temelini seçimler oluşturduğundan dolayı İslam Cumhuriyeti de kaderinin oy sandığında belirlenmesini gayet iyi biliyor. Fakat hükümetler, milletin eleştirisi, isteği ve itiraz sesini duymalı.

Ruhani son olarak şu değerlendirmelerde bulundu: İmam, bize sulta düzeninin karşısında durup oy sandıklarını bırakmadan yoksullara odaklanmamız ile ahlak ve dini unutmamamız gerektiğini öğretti. Bu yüzden de halkın yanında yer alan hükümet, eskisinden daha fazla milletin isteklerini yerine getirmeye hazırdır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.