Hasan Ruhani: Kudüs-i Şerif’in özgürleşmesi, İran halkı ve tüm Müslümanlar’ın kutsal ülküsüdür

  • 07 Haziran 2018
  • 1.246 kez görüntülendi.
Hasan Ruhani: Kudüs-i Şerif’in özgürleşmesi, İran halkı ve tüm Müslümanlar’ın kutsal ülküsüdür

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Kudüs Günü’nün zalimlere karşı tarihi feryat günü ve 70 yıldır kendi evlerinden ve topraklarından kovulan mazlum millete destek günü olduğunu vurguladı.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, yayınladığı yazılı açıklamada tüm İran halkına Kudüs Günü yürüyüşlerine katılmaları için çağrıda bulundu.

Hasan Ruhani, yaklaşan Dünya Kudüs Günü münasebetiyle yayınladığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

“Bu yılki Kudüs Günü oldukça önemlidir. Çünkü hem Filistin’in işgal altında tutulmasının 70. yıldönümüdür hem de Müslümanların kutsal kentlerinden biri olan Kudüs, uluslararası yasalara aykırı bir şekilde ABD tarafından işgalci Siyonist rejimin başkenti olarak ilan edildi.
Bu yıl ayrıca Filistin milleti ve özellikle de Gazze halkının daha çok zulüm ve cinayete maruz kaldığına tanık oluyoruz. Dolayısıyla İran halkının farklı kesimlerine Dünya Kudüs Günü yürüşlerine katılarak, Siyonist rejime sert bir yanıt vermeleri ve Filistin ve Kudüs-i Şerif’i unutmadıklarını tüm dünyaya bildirmeleri için çağrıda bulunuyorum. Filistin halkının evlerine geri döneceği ve Müslümanların ilk kıblesi olan Kudüs’te namaz kılacakları gün uzak değildir.”

Dünya Kudüs Günü münasebetiyle yarın 8 Haziran’da İran ve birçok İslam ülkelerinde yapılacak yürüyüşlerde Filistin’i işgal altında tutan Siyonist rejim protesto edilecek.

7 Ağustos 1979 yılında İmam Humeyni -ra- tarafından Filistin halkına destek için Ramazan ayının son Cuma günü Dünya Kudüs Günü olarak ilan edilmiştir. Dünya Kudüs Günü’nde Cuma namazından önce İran ve diğer İslam ülkelerinde Müslümanlar, Filistin’in işgal edilmesine ve halkına yapılan zulümlere karşı itiraz gösterileri düzenlemektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.