Hasan Ruhani: Kudüs meselesinde büyük bir sorumluluğa sahibiz

  • 06 Aralık 2017
  • 1.000 kez görüntülendi.
Hasan Ruhani: Kudüs meselesinde büyük bir sorumluluğa sahibiz

Hz. Peygamber Efendimiz (s.a) ile Hz. İmam Sadık’ın (a.s) kutlu doğum günleri dolayısıyla Hazreti İmam Seyyid Ali Hamanei tarafından kabul edilen Bazı ülke yöneticileri ile İslami Birlik Konferansı’na katılan yabancı konuklara hitap eden İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, “Bölge halkının teröre karşı mücadelede başarıya ulaşması ve düşmanları hayal kırıklığına uğratması sonucu onlar yeni komplolar oluşturmayı amaçlıyor ve bu nedenden dolayı da bölgesel düşmanlarla Siyonizm ve ABD karşısında sahip olduğumuz uyanıklığı sürdürmeliyiz” ifadelerinde bulundu.

Ruhani konuşmasını şöyle sürdürdü: Suriye’nin teröre karşı zorlu bir şekilde mücadele verdiği günlerde ABD, bu ülkenin hava üslerini farklı pahanelerle bombalıyordu. Suriye milletinin zafere ulaştığı her vakit ise Siyonist Rejim bu ülkeye havadan saldırıyordu. Günümüzde de düşmanlar Müslümanları yeni bir komplo ile yüz yüze bırakmak istiyor ve Kudüs’ün serbest bırakılmasını hedef alıyor.

İran Cumhurbaşkanı konuşmasının bir diğer kısmında da şöyle dedi: Kutsal kudüs, Filistin ile tüm Müslümanlara aittir, bazılarının halkın duygularına karşı kullanabileceği bir mekan değil, işte bu da küresel sulta düzeninin bölgedeki yeni maceracılığıdır. İran olarak gerçi sorunların diyalogla çözülmesini istiyoruz ancak müstekbirlerin İslami değerleri hedef almasını da tahammül etmeyeceğiz.

İslami Birlik Konferansı’nı Kudüs’e karşı büyük bir sorumluluğa sahip olduğunu belirten Hasan Ruhani, “Tek çözüm yolumuz ise Peygamber Efendizimiz (s.a) ile yeniden biat edip onun hükümleriyle İslami değerleri yaşamımızda uygulamamızdır” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.