Hasan Ruhani: Nükleer anlaşmadan sonra ABD’nin eli kolu bağlandı

  • 27 Temmuz 2017
  • 970 kez görüntülendi.
Hasan Ruhani: Nükleer anlaşmadan sonra ABD’nin eli kolu bağlandı

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, “Nükleer anlaşmadan sonra ABD’nin İran’a yönelik yaptırımları meşrulaştırmada eli kolu bağlandı” dedi.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, bugün düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısında gündemdeki konulara dair açıklamalarda bulundu.

ABD’nin İran’a yönelik düşmanca tavrına işaret eden Ruhani, İran halkının bu gibi düşmanlıklara alışık olduğunu ve bu tür siyasetlere karşı çıkmanın yolunu da çok iyi bildiğini belirtti.

Ruhani, “ABD Temsilciler Meclisi Başkanı’nın İran halkını asi olarak adlandırmasını unutmadık. ABD, sadece İran Devleti’yle değil, İran halkının direnişi, dik duruşu ve diğer milletler için bir örnek olmasını hoş karşılamıyor. Böylesi hassas bir bölgede bağımsız ve güçlü bir ülkenin varlığına tahammül edemiyorlar” dedi.

İran ve 5+1 grubu arasında varılan nükleer anlaşmaya değinen Ruhani, sözlerine şöyle devam etti: “ABD, nükleer anlaşmadan önce her şeyi gerekçe göstererek, İran’a karşı yaptırımlar uyguluyor, hatta bu yaptırımları BM Güvenlik Konseyi’ne taşıyarak, meşrulaştırmaya çalışıyordu. Anlaşmadan sonra ise ABD’nin nükleer ve kitle imha silahları gerekçesiyle yaptırım uygulama konusunda eli kolu bağlandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.