Hasan Ruhani: Savunma Gücümüzü Müzakere Etmeyiz

  • 05 Şubat 2018
  • 1.005 kez görüntülendi.
Hasan Ruhani: Savunma Gücümüzü Müzakere Etmeyiz

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran yetkililerinin savunma kabiliyeti konusunda kimseyle müzakere yapmaya ve hiçbir güç ile anlaşma yapmaya ihtiyaç duymadığı ve duymayacağını kaydetti.

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani bugün 10 vilayette 10 kültür merkezi ve kutsal savunma müzesinin toplu açılış merasimine video konferans aracılığıyla katıldığı etkinlikte yaptığı konuşmada, herhangi bir savaş ve savunmada donanımlardan önce yazılım malzemelerini düşünmek gerektiğinin altını çizerek, saldırganlar karşısında savunma ve hamaset için ilk yazılımın malzemesinin o savunmanın meşruluğu olduğunu vurguladı.
İran’ın bölgedeki ülkelerin menfaatine zarar vermeye çalışmadığını aktaran Cumhurbaşkanı Ruhani, “Zalim bir rejim bize 8 yıllık savaşı dayattı; istemeden dini ve milli görevimiz yönünde ülkemiz ile bağımsızlığımızı savunmayı gerektiren bir savaşa sürüklendik. Halkın zihninde meşruiyet konusunun açık bir şekilde tespit edilmemesi takdirde bu savaşa katılmaları söz konusu bile değil” diye konuştu.
Günümüz dünyasında herkesin birbirini tehdit ettiğini belirten Cumhurbaşkanı, “Halihazırda ABD, Rusya’yı yeni nükleer silahlarla tehdit etmektedir, halbuki aynı zamanda da bu tür silahların kullanımını insanlığa karşı olarak tanımlıyor. Dünyada bize karşı oluşan tehditlerin var olduğu sürece savunma gücümüzü takviye etmeye devam edeceğiz” değerlendirmelerini yaptı.
Amerikalıların küstahlıkla nükleer silah ile Rusya’yı tehdit ettiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Ruhani; kitle imha silahının insanlığa karşı bir silah olduğuna inanıp, uluslararası camianın onu kınadığını söyleyenlerin yeni silahların yapımı konusunda duyarlı olmaları gerektiğinin altını çizdi.
Cumhurbaşkanı ayrıca, her zaman savuna gücüne sahip olmaları, yeni tehditlere karşı savunma güçlerini takviye etmeleri gerektiğini vurguladı.
Bugün İran’ın savaş araçları ve silahlarının büyük kısmını kendisinin ürettiğini hatırlatan Ruhani, düşman ve tehdit edenlere karşı güçlü olmaları gerektiğini vurguladı, ulusal gücün barış ve caydırıcılık için olduğunu söyledi.
Ruhani ayrıca, uluslararası taahhütleri ve daha önemlisi İslam İnkılabı Rehberi’nin fetvası, ahlak ve din uyarınca, kitle silah peşinde olmadıklarını kaydetti.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.