Hasan Ruhani: Siyonistler ve Amerikalıların hedefi, İslam dünyasının dikkatini Filistin meselesinden uzaklaştırmaktır

  • 18 Mayıs 2018
  • 1.232 kez görüntülendi.
Hasan Ruhani: Siyonistler ve Amerikalıların hedefi, İslam dünyasının dikkatini Filistin meselesinden uzaklaştırmaktır

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, Siyonistler ve Amerikalılar’ın İslam dünyasının dikkatini Filistin meselesinden başka konulara yöneltmek olduğunu belirterek, onların her gün İslam dünyası için sorunlar yarattıklarını kaydetti.

İstanbul’da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı’nın olağanüstü toplantısına katılmak için Türkiye gitmek üzere Tahran’dan ayrılmadan önce gazetecilere konuşan Cumhurbaşkanı Hasan Ruhahi, ABD’nin büyükelçiliğini Kudüs’e taşıması uluslararası yasalara aykırı olduğu için bu ülke artık her zamandan daha fazla İslam dünyası tarafından nefret ile karşılanmaktadır” diye konuştu.

İslam İşbirliği Teşkilatı’ne üye ülkelerin liderlerinin İstanbul’da toplanmalarının İslam dünyası için mazlum Filistin halkkına destek ve Siyonistler’in cinayetlerini ve ABD’nin büyükelçiliğini Kudüs-i Şerif’e yasadışı olarak taşımasını kınamak için bir fırsat olduğunu söyleyen Ruhani, sözlerini şöyle sürdürdü: Bu olağanüstü toplantılar iki önemli faciayı ele almak için düzenleniyor; bunların ilki ABD’nin büyükelçiliğini yasadışı bir girişim sonucu Kudüs’e taşıması konusuyken bir diğeri ise Filisitin halkının Siyonist Rejim tarafından acımasızca katledilmesi.

ABD’nin Kudüs girişimini küresel yasalara aykırı olarak tanımlayan Cumhurbaşkanı Ruhani, “Büyük İran halkı tarafından Filsitin milletine başsağlığı dileyerek İran’ın her daim mazlumlara destek olduğunu bildirip işgal altındaki Filsitin ile Kudüs’ün serbest bırakılmasının halen İslam İnkılabı’nın en büyük vaatlerinden biri olduğunu bildirmek istiyorum” ifadelerinde bulundu.

Ruhani konuşmalarına şunları da ekledi: ABD ile Siyonist Rejim teröristleri destekleyip savunuyorlar; ancak Filsitin ile Kudüs meselesinin her zaman İslam dünyasının birinci kaygısı olduğunu fark edip Siyonistlerin yasadışı cinayetlerini meşrulaştırma çabalarını durdurmalıyız.
Cumhurbaşkanı Ruhani son olarak İstanbul’daki zirvenin Filistin milletiyle bölgedeki gelişmelerin yararı yönünde ilerlemesini temenni etti.
Cumhurbaşkanı Ruhani ayrıca, Filisitn’in gerçek sahiplerinin Filistinliler olduğunu belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.