Hasan Ruhani: Terörizmle mücadelede bütün müslümanların birleşmesi gerekiyor

  • 08 Ağustos 2016
  • 862 kez görüntülendi.
Hasan Ruhani: Terörizmle mücadelede bütün müslümanların birleşmesi gerekiyor

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin Azerbaycan Cumhuriyeti’ne düzenlediği ziyaret kapsamında din alimleriyle bir araya geldiği belirtildi.

Bu görüşmede, İslam adına işlenen cinayetlerin İslamofobinin yayılması amacıyla olduğunu kaydeden Ruhani, “Günümüz dünyasında maalesef bir grup katil ve teröristin İslam düşmanları tarafından desteklenmesine tanık olmaktayız. Müslümanların birbirine düşürülmesi ve genç müslümanların doğru yoldan saptırılmasına izin vermemeliyiz” dedi.

İslam’ı barış ve kardeşlik dini olarak nitelendiren Cumhurbaşkanı Ruhani, “Toplumu sapkın fırkalardan korumak doğrultusunda İslam alimlerinin omuzlarında büyük bir sorumluluk vardır” ifadesini kullandı.

“İran ve Azerbaycan’ı birbirine kaynaştıran İslam, Kur’an-i Kerim ve Ehlibeyt’tir” diyen Ruhani, İki ülke halkının birçok ortak yöne sahip olduğunu hatırlattı.

Ruhani, Şii ve Sünni müslümanların kardeş ve İslam dünyasının bir parçası olduğunu kaydederek, terör örgütleri ile mücadele bütün müslümanların birleşmesi gerektiğinin altını çizdi.

IŞİD terör örgütünün Irak’a düzenlediği saldırıya da işaret eden Cumhurbaşkanı Ruhani, “İran İslam Cumhuriyeti, Bağdat ve Erbil’in ele geçirilmesine izin vermedi. Dünyanın herhangi bir noktasında müslümların terör belasına maruz kaldığını görürsek hemen yardıma koşarız. Çünkü biz İslam dünyasını bu gibi sorunlardan kurtarmayı kendimize görev edinmişizdir” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.