Hasan Ruhani: Yüzyılın Anlaşması’ndan hiçbir sonuç çıkmaz

  • 31 Mayıs 2019
  • 902 kez görüntülendi.
Hasan Ruhani: Yüzyılın Anlaşması’ndan hiçbir sonuç çıkmaz

İslami İran Cumhurbaşkanı Ruhani, ABD’nin “Yüzyılın Anlaşması” planına ilişkin, “Hiç Kuşkusuz, bu anlaşma da yüzyılın en büyük hezimeti olacak ve hiçbir sonuç çıkmayacak.” dedi.

Bugün Tahran başta olmak üzere ülkenin 950 noktasında “Dünya Kudüs Günü” dolayısıyla geniş çaplı gösteriler düzenlendi.

Bu gösteriler yerel saatle 10:30’da “Dünya Kudüs Günü; Yüzyılın Anlaşmasının başarısızlığı ve Filistin davasının istikrara kavuşması” temasıyla Tahran’ın yanı sıra ülke genelinde resmi olarak başladı.

Tahran’daki merasime katılan Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Kudüs Günü, bütün Müslümanların dünyadaki saldırganlara karşı durma günüdür ve Kudüs’ün mesajı Filistin’in sonsuza dek hayatta olduğu ve Kudüs’ün Müslümanlara ait olduğu şeklindedir.” dedi.

“Son yılda düşmanlar Kudüs’ü Siyonist Rejim’in başkenti olarak tanımladı fakat dünya çapında bir veya iki küçük ülke dışında hiçbir devlet bunu desteklemedi.” ifadesini kullanan Ruhani, ayrıca Golan Tepeler kararının da hiçbir ülke ve uluslararası kuruluştan desteklenmediğini hatırlattı.

Hasan Ruhani, ABD Başkanı Donald Trump’ın Filistin karşıtı planı Yüzyılın Anlaşması’na değinerek, “Hiç Kuşkusuz, bu anlaşma da yüzyılın en büyük hezimeti olacak ve hiçbir sonuç çıkmayacak.” değerlendirmesinde bulundu.

Nihai zaferin Filistin ve Filistin halkına ait olduğunu savunan Cumhurbaşkanı Ruhani, “Filistin topraklarının tüm Müslümanlar, Hristiyanlar ve Yahudiler için güvenli bir sığınak olacağından şüphemiz yok.” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.