Hasan Ruhani’nin Yardımcısı: ABD’nin Yaptırımları Ahlaki Ve Hukuki Açıdan Kanunsuzdur

  • 18 Aralık 2018
  • 1.256 kez görüntülendi.
Hasan Ruhani’nin Yardımcısı: ABD’nin Yaptırımları Ahlaki Ve Hukuki Açıdan Kanunsuzdur

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin hukuk işlerinden sorumlu yardımcısı Laya Cüneydi, ABD’nin tek taraflı olarak İran aleyhinde uyguladığı yaptırımlar hakkında yabancı basına yaptığı ilk açıklamada; bu yaptırımların ahlaki ve hukuki açıdan kanunsuz olduğunu belirtti.

Cüneydi, ABD Başkanı Trump hükumetinin iş başına gelmesi ile Nükleer Anlaşmadan çekilmesi ve İran aleyhinde tek taraflı yaptırımlar uygulaması üzerine kabinedeki ilgili bakanlarla birlikte ABD aleyhinde Uluslararası Adalet Divanı’na şikayette bulunmuş ve Lahey’de görülen mahkeme İran’ın başarısı ile sonuçlanmıştı.

Cüneydi, Financial Times Gazetesine yaptığı açıklamada; ABD hükumetinin İran milleti aleyhindeki yaptırımlarının hukuki ve ahlaki açıdan kanunsuz olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Laya Cüneydi, Lahey Mahkemesi’nde İran ekibinin İran’a yönelik yaptırımların yeniden başlatılmasının İran ile ABD arasındaki dostluk anlaşmasının ihlali olduğunu iddia etmesine yardımcı oldu. Mahkeme 3 Ekim’de İran lehine oy kullandı ve ABD’nin yaptırımlarının gıda ve ilaç da dahil olmak üzere insan ticaretinin değişimini içermemesini sağlamasını ilan etti.

Cüneydi; ABD, Lahey Mahkemesinin kararını göremezden gelemeyeceğini biliyor. Bu karar İran için mükemmel olmasa da yararlı oldu açıklamasında bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.