Hasan Yusuf: Uzlaşı İçin Herkesin Ciddiyetle Hareket Etmesini Bekliyoruz

  • 19 Kasım 2017
  • 1.007 kez görüntülendi.
Hasan Yusuf: Uzlaşı İçin Herkesin Ciddiyetle Hareket Etmesini Bekliyoruz

İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın Batı Yaka’daki liderlerinden Hasan Yusuf, gözlerin bu ayın 21’inde Kahire’de yapılacak görüşmeye odaklandığını belirterek, gerçek bir ulusal uzlaşısı için bütün Filistinlilerden ciddiyetle hareket etmelerini istedi.

Yusuf, dün(18 Kasım Cumartesi) yaptığı basın açıklamasında, istisnasız herkesten uzlaşının gerekliliklerini yerine getirmesini ve başarısı için gecikmemesini beklediklerini hatırlatarak, uzlaşının herhangi bir grubun değil bütün Filistinlilerin uzlaşısı olduğunu kaydetti.

Yusuf, “Uzlaşının daha önce gecikmesinin olumsuz etkileri oldu. Bu olumsuzluk Filistin halkına ve Filistin davasına yansıdı. Bu sayfayı dürmenin ve bütün kesimleriyle halk uzlaşısına doğru yürümenin zamanı artık geldi” dedi.
Filistin Yönetimi’ne çağrıda bulunan Yusuf, Filistin halkının maslahatının ön gördüğü şekilde Gazze’ye karşı uyguladığı yaptırımları kaldırmasını, siyasi tutuklama dosyasını tamamıyla kapatmasını istedi.

Yusuf açıklamasında, askıda kalan dosyaların çözüme kavuşturulmamasının endişe kaynağı olacağı ve bunun bölünmeyi sonlandırmak için ortaya konulmuş çabaları yıkabileceği uyarısında bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.