Haşd-i Şaabi: IŞİD’in Sonu Yaklaştı

  • 27 Nisan 2017
  • 1.589 kez görüntülendi.
Haşd-i Şaabi: IŞİD’in Sonu Yaklaştı

Irak Haşd-i Şaabi sözcüsü, Musul’un güneyinde yer alan el-Hadar bölgesinin işgalden kurtarılmasının yakın olduğunu söyleyerek IŞİD’in sonunun yaklaştığını belirtti.

Irak Gönüllü Halk Güçleri Sözcüsü Ahmet el-Esedi şöyle açıklama yaptı: “Haşd-i Şaabi Güçleri Musul’un güneyinde yer alan el-Hadar bölgesini IŞİD’in işgalinden kurtarmak için operasyonun ikinci gününde söz konusu bölgeye daha çok yaklaştılar ve kaç köyü geri aldılar.”

el-Esedi açıklamasını şöyle sürdürdü: “Dün 12 köyü geri aldık ve antik el-Hadar şehrine doğru 13 kilometre ilerledik. Operasyonlar geniş çaplı hava destekleri ile gerçekleşmektedir. Bugün serbest bırakılan köylerin arasında el-Hadar’ın doğusunda yer alan el-Sadan, bu bölgenin güneyinde yer alan el-Sadiye ve Um Kariz ve Kanim el-Evad ve el-Hadar’ın kuzeyinde bulunan Harac köyü yer almaktadır. Dün bir mühimmat deposunu ve bugün ise el-Hadar’ın doğusunda bulunan İkinci mühimmat deposunu geri aldık.”

Irak Haşd-i Şaabi sözcüsü açıklamasına bu şekilde devam etti: “Onlarca IŞİD teröristi öldürüldü ve bombalardan birçoğu imha edildi. 2500 sivil söz konusu köylerden başka yerlere sevk edildi ve sağlık yardımlarından yararlandı.”

el-Esedi konuşmasına şöyle devam etti: el-Hadar bölgesi operasyonu çok uzun sürmeyecek ve IŞİD terör örgütü el-Hadar’ın geri alınması ile sonunu yaşayacaktır.

Irak Haşdi Şabi Güçleri el-Hadar bölgesini geri almak için başlattıkları Muhammed Resulullah operasyonunda şimdiye kadar; el-Müselten, el-Buelvan, Dabase, el-Hanifes, Tel Hilale, Tel Recim el-Eseri el-Enveri, el-Hevider, Selal, Elibet, Elibet el-Şarkiye, Elibet el-Garbiye, el-Sedan, el-Sadan, el-Sadiye, Um Keriz, Ganim el-Evad ve Harac köylerini IŞİD terör örgütü işgalinden kurtarmış durumdalar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.