Haşdi Şaabi Sözcüsü: Bu Halk Ordusunun Kapatılmasına Kimsenin Gücü Yetmeyecek!

  • 06 AÄŸustos 2017
  • 1.213 kez görüntülendi.
Haşdi Şaabi Sözcüsü: Bu Halk Ordusunun Kapatılmasına Kimsenin Gücü Yetmeyecek!

Irak El-Haşdi Şaabi sözcüsü, bu halk gücünün münhal edilmesinden söz etmenin yasal olmadığını bildirdi.

En-NeÅŸre internet sitesinin bildirdiÄŸine göre Irak El-HaÅŸdi Åžaabi sözcüsü Ahmed el-Esed, Irak silahlı kuvvetler baÅŸ kumandanı ve baÅŸbakan Haydar el-Ä°badi’nin, El-HaÅŸdi Åžaabi güçlerinin faaliyetinin devam edeceÄŸi yolundaki kararlı açıklamalarına temasla, El-HaÅŸdi Åžaabi güçlerinin Irak taklit merciliÄŸinin onayı ile kurulduÄŸunu ve yasal ve direkt olarak hükümetin denetimi altında faaliyetlerini sürdürmekte olduÄŸunu söyledi.

El-Haşdi Şaabi güçlerinin konumunun Mecliste kanun çıkarılmasıyla belirlendiğini ve faaliyetleri sürdürmek için kurulduğunu belirten El-Haşdi Şaabi sözcüsü, bu teşkilatın kapatılmasına hiç kimsenin gücünün yetmeyeceğini söyledi.

Haydar İbadi dün yaptığı konuşmada Irak El-Haşdi Şaabi güçlerinin Irak hükümetininin ve dini merciliğin komutası ve idaresi altında bulunduğunu ve kesinlikle münhal edilmeyeceğini bildirmişti.

Irak meclisi 26 Kasım 2016 tarihinde oy çoğunluğuyla El-Haşdi Şaabi güçlerinin Irak silahlı kuvvetlerinin bir parçası olmasını kabul etmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.