Haşdi Şaabi’den Seçim Açıklaması

  • 07 Ocak 2018
  • 958 kez görüntülendi.
Haşdi Şaabi’den Seçim Açıklaması

Haşdi Şaabi Heyeti Başkanı bir bildiri yayınlayarak, bu ülkedeki gelecek parlamento seçimlerinde aday olmayacağını açıkladı.

Haşdi Şaabi Heyeti Başkanı ve aynı zamanda Irak Ulusal Güvenlik Danışmanı Falih el-Feyyaz, Irak’ta 12 Mayıs’ta düzenlenecek olan parlamento seçimlerinde aday olmayacağını açıkladı.

El-Feyyaz’ın basın bürosu bir bildiri yayınlayarak, Falih el-Feyyaz’ın gelecek parlamento seçimlerinde aday olmayacağını ama seçimlerin zamanında yapılması gerektiğini vurguladığını ve bunun ülkedeki demokratik sistemin güçlenmesi için hayati bir konu olduğunu ifade ettiğini belirtti.

Bu bildiride şu ifadeler yer aldı: ‘Önemli olan hedef, Irak’ın güvenliğe ve istikrara kavuşmasıdır.’

Hatırlatmak gerekir ki, El-Feyyaz 25 Kasım’da ülkenin yeni siyasi alanına katılmak için “Eta Hareketi” adı altında yeni bir partinin kurulduğunu açıklamış ve bu partinin genel sekreterliğini üstlenmişti.

El-Feyyaz’ın bürosunda yetkili bir kaynak bu haberi açıklayarak, “Bu partinin Genel Sekreteri Falih el-Feyyaz’dır ve Haşdi Şaabi’nin bazı komutanları ve bazı Şii din alimleri de bu partiye katılmıştır” ifadesinde bulundu.

Bu kaynak ayrıca şunları söyledi: ‘Bu siyasi parti, gelecek parlamento seçimlerine katılmak için anayasaya ve dini merciiyyetin tavsiyelerine bağlıdır ve önemli Şii siyasi şahsiyetleri ve aşiret kuvvetleri de bu partiye katılacaktır. El-Feyyaz bazı siyasi aktivistlerden, bu partiye katılmaya ve koalisyona hazır olduklarını bildiren telefonlar aldı.’

El-Feyyaz, Davet Partisi liderlerinden biridir ve İbrahim Caferi ile birlikte Irak’taki bir önceki seçimlerde El-Islah Hareketini kurmuşlardır. Şimdi de El-Islah Hareketi liderlerinden bazıları, onun yeni partisine katılacaktır ama El-Feyyaz şimdi, gelecek parlamento seçimlerinde aday olmayacağını açıklamıştır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.