Haşdi Şabi: Irak’ta yabancı güçlere işgalci muamelesi yapılacak

  • 05 Eylül 2018
  • 1.175 kez görüntülendi.
Haşdi Şabi: Irak’ta yabancı güçlere işgalci muamelesi yapılacak

Irak Haşdi Şabi güçleri Salı akşamı bir bildiri yayımlayarak, Irak’tan yabancı güçlerin sınırdışı edilmesi bağlamında yasal haklarını kullanacaklarını duyurdu.

İrna’nın bildirdiğine göre Irak’lı Haşdi Şabi güçleri yayınladıkları bildiride Irak topraklarında her türlü yabancı güç konuşlanmasını kabul etmedikleri ve ecnebi güçlere işgalci muamelesi yapacaklarını bildirdi.

Bildiride Irak milletinin 2003 yılından itibaren dini merciliğin liderliğiyle Irak işgali, fırkacılık ve IŞİD işgali gibi 3 komployu başarılıyla defettiklerine işaretle, gelinen noktada yeni komplo emareleri gözetildiği, bu hususta bazı Irak’lı siyasetçilerin de rolü bulunduğu belirtildi.

Irak halkının gelinen noktada duyarlılığına dikkat çekilen bildiride, bazı Irak’lı siyasetçilerin Amerika’lıların isteğini Irak milletinin iradesine dayatmak istediklerini bildirdi.

2011 yılında aldıkları yenilgiler sonucu Irak topraklarını terk etmek zorunda kalan Amerika’lı güçler, 2014 yılında IŞİD ile mücadele bahanesiyle sözde uluslararası bir ittifak kapsamında bir kez daha Irak topraklarına girmeye başlamıştır.

Irak’ta IŞİD’in tasfiye edilmesiyle beraber, Irak halkı, siyasi grupları ve çeşitli önde gelen şahsiyetler artık Amerika’lı güçlerin Irak’ta kalmaları için herhangi bir bahane kalmadığını bildirmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.