Haşdi Şabi Mücahidleri ”ABD’nin askeri üslerini kuşatmakla’ tehdit etti

  • 01 Ocak 2020
  • 669 kez görüntülendi.
Haşdi Şabi Mücahidleri ”ABD’nin askeri üslerini kuşatmakla’ tehdit etti

Irak’taki direniş gruplarından Haşdi Şabi’ye bağlı Seyid Şuheda Tugayları Komutanı Ebu’l Ala el-Velayi, ‘ABD’nin Irak’taki tüm askeri üslerini kuşatma’ tehdidinde bulundu.

Seyid Şuheda Tugayları Komutanı Velayi, resmi Twitter hesabından yaptığı yazılı açıklamada, Haşdi Şabi’nin bugün kuşattığı ABD’nin Bağdat Büyükelçiliğini “şer elçiliğine” benzeterek, ABD’nin Irak’taki tüm askeri üs ve karargahlarını da yakında kuşatacaklarını ileri sürdü.

ABD’nin yanı sıra “onun uzantısı ülkelerin” de hedeflerinde olduğunu kaydeden Velayi, söz konusu ülkeleri Suudi Arabistan, Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri şeklinde sıraladı.

Velayi ayrıca 1979’daki ABD’nin Tahran Büyükelçiliği baskınından bugünkü Bağdat Büyükelçiliği baskınına kadar geçen sürenin, 40 yıllık tarihin kısa bir özeti olduğunu kaydetti.

ABD yönetiminin Haşdi Şabi’ye bağlı Hizbullah Tugaylarına düzenlediği saldırıyı protesto etmek için sabah saatlerinde Bağdat’taki ABD Büyükelçiliği önünde toplanan yüzlerce kişi, önce elçilik binasının duvarını ateşe vermiş ardından içeri girmişti.

Elçilikteki güvenlik güçlerinin göstericilere müdahale etmesi sonucu 20 eylemci yaralanmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.