Haşdi Şabi: Teröristlerin Irak’a Akın Etmesine Sebep ABD’dir

  • 27 Şubat 2018
  • 1.390 kez görüntülendi.
Haşdi Şabi: Teröristlerin Irak’a Akın Etmesine Sebep ABD’dir

Irak halk güçleri Haşdi Şabi sözcüsü dün yaptığı açıklamada, Amerikan askerlerinin Irak’ta bulunmasının terörizmin bu ülkeye tekrar geri dönmesine sebep olacağını belirtti.

İRNA’nın bildirdiğine göre Kerim el-Nuri Amerika’nın Irak’taki askeri varlığının devam etme sonuçları hakkında uyarıda bulunarak, Amerikan askerlerinin 2003’ten beri bu ülkedeki varlıklarının IŞİD terör grubunun gelişmesi ve tüm dünyadan teröristlerin Irak’a akın etmesine sebep olan başlıca neden olduğunu belirtti.

Haşdi Şabi komutanı Amerikalı güçlerin güvenilir olmadıklarına işaretle, Iraklı güçlerin ülkelerinin toprak bütünlüğünü koruma gücüne sahip olduklarını ve Amerikalı güçlerin varlığına ihtiyaç olmadığının altını çizdi.

Bağdat’tan Amerikalı askerlerin Irak’taki varlığı hakkında daha duyarlı olmasını isteyen Kerim el-Nuri, Amerika’nın Irak’taki askeri varlık dosyasının kapatıldığının bir an önce duyurulmasını istedi.

Amerikan güçleri 2011 yılında, ardı ardına aldıkları yenilgiler ve başarısızlıkları nedeni ile Irak topraklarını terk etmek zorunda kaldılar fakat 2014 yılında IŞİD ile mücadele bahanesi ile sözde uluslararası bir koalisyon liderliğinde bir kez daha bu topraklara geri döndüler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.