Haşdi Şabi’den eylemcilere çağrı

  • 01 Ocak 2020
  • 664 kez görüntülendi.
Haşdi Şabi’den eylemcilere çağrı

Irak Haşdi Şabi Teşkilatı, ABD’nin Bağdat Büyükelçiliği önünde eylem yapanlardan Irak hükümetinin kararına saygı göstererek, eylemlerine son vermelerini istedi.

Fars Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre, Haşdi Şabi Teşkilatı, ABD Büyükelçiliği önünde toplananlardan eylemlerine son verip, başka bir yerde oturma eylemi düzenlemelerini istedi.

Irak Sumeriye haber sitesinde yer alan habere göre, Haşdi Şabi, resmen bir açıklama yaparak, kendi taraftarlarından Irak hükümetinin kararına saygı gösterip, büyükelçilikten uzaklaşmalarını istedi.

Haşdi Şabi açıklamasının devamında Irak Silahlı Kuvvetleri Başkumandanı, siyasi ve dini şahsiyetler ve gruplara ABD’nin el Anbar’da Haşdi Şabi birliklerine hava saldırısını kınayan ve redden açıklamaları ve yaklaşımlarına teşekkür etti.

Haşdi Şabi açıklamasının başka bir kısmında, Irak halkını, ABD’nin hava saldırısında şehit olanlar için Bağdat ve diğer bölgelerde düzenlenecek anma merasimlerine katılmalarını istedi.

Iraklı bir güvenlik kaynağı, Haşid Şabi’nin açıklaması ardından ABD Büyükelçiliği önünde eylem yapanların bu alandan ayrılmaya başladığını bildirdi./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.