Haşdi Şabi’den Irak Ordusu’yla ortak oturum

  • 11 Eylül 2017
  • 1.127 kez görüntülendi.
Haşdi Şabi’den Irak Ordusu’yla ortak oturum

Irak’ın gönüllü halk güçleri olarak bilinen Haşdi Şabi güçleri, bu ülkenin ordusuyla birlikte gelecekte yapacakları kurtarma operasyonları üzerinde fikir alışverişinde bulundu.

El Alem’in haberine göre, Irak’ın gönüllü halk güçleri olarak bilinen Haşdi Şabi güçlerinin üst düzey komutanlarından olan Ebu Mehdi el-Mühendis, Irak Ordusu’nun ortak operasyon komutanlarıyla yaptığı toplantıda kurtarma opersyonların devam edilmesi ve geride kalan diğer bölgelerin DEAŞ’tan serbest bırakılması konusunda fikir alışverişinde bulundu.

Bu habere göre, iki taraf ilaveten özgür bırakılan bölgelerin patlayıcılarla bombalardan tamamen temizlenmesi ve ailelerin evlerine dönüşü için güvenli bir ortamın oluşturulması yönünde anlaşmaya vardı.

Zor uğraşlar sonucu Irak’ın Musul kentini teröristlerden kurtarmayı başaran Irak güçleri, ardından da Telafer kentini kısa bir sürede özgürleştirmeyi başardı. Alınan bilgilere göre, Irak güçlerinin kurtarmayı planladığı bir diğer bölge ise DEAŞ’ın işgalinde bulunan Kerkük’teki El Hevice bölgesidir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.