Haşd’uş Şaabi: Bölge ülkelerinin parçalanması komplosunu akamete uğratacağız

  • 13 Mayıs 2017
  • 1.475 kez görüntülendi.
Haşd’uş Şaabi: Bölge ülkelerinin parçalanması komplosunu akamete uğratacağız

Irak el-Haşed’uş Şaabi halk direniş güçleri komutanı bu güçlerin, düşman’ın bölge ülkelerini parçalama siyaset ve komplolarına karşı mücadele vereceğini ve bu komploları akamete uğratacağını bildirdi.

İRNA’nın verdiği habere göre dün Lübnan el-Meyadin televizyonuna açıklama yapan Irak el-Haşed’uş Şaabi halk direniş güçleri komutanlarından Ebu mehdi el-Mühendis, düşmanların Irak ve Suriye aleyhindeki komplolarını etkisiz bırakmanın kendi hedeflerinin bir parçası olduğunu belirterek, var güçleri ile terörizmi destekleyen ülkelere karşı mücadele vereceklerini bildirdi.

IŞİD’in halen Suriye toprakları içinde destek gördüğünü ve Haşduş Şaabi güçlerinin Suriye hükümetinin de onaylaması durumunda Irak topraklarından Suriye’Deki teröristleri de hedef alabileceklerini belirten Irak el-Haşed’uş Şaabi halk direniş güçleri komutanı, kendilerinin Suriye topraklarına ancak Suriye ve Irak askeri komutanlıklarının onayı ile girebileceklerini bildirdi.

Irak dışişleri bakanı İbrahim Caferi de geçtiğimiz Mart ayında Irak’ın hiç bir ülkenin içişlerine müdahale etmek istemediğini bildirerek, terörizme karşı mücadelede Bağdat ve Şam yönetimi arasında tam bir koordinenin bulunduğunu bildirmişti.

Irak ve Suriye şu anda batı ve onların bazı Arap müttefiklerince desteklenen teröristlere karşı mücadele içindedirler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.