Haşd’üş Şabi IŞİD’in Deyale’deki saldırısını geri püskürttü

  • 02 Aralık 2019
  • 913 kez görüntülendi.
Haşd’üş Şabi IŞİD’in Deyale’deki saldırısını geri püskürttü

Irak gönüllü halk güçleri kurumu Haşd’üş Şabi güçleri, dün gece Irak’ın Deyale eyaletinde yer alan Hanıkin şehrine yönelik IŞİD teröristlerinin saldırısını geri püskürttüler.

Tesnim haber ajansına göre, Haşd’üş Şabi ile IŞİD teröristleri arasında ‘petrolevi’ bölgesinde çatışma çıktı ve çatışmada Haşd’üş Şabi’den 5 kişi şehit olurken 5’i de yaralandı.

Iraklı kaynaklar, sözkonusu çatışmada onlarca teröristin öldürüldüğünü bildirdiler.

Haşd’üş Şabi cumartesi günü de yayınladığı bildiride, el’anbar eyaletine bağlı bazı yerlerde, IŞİD teröristlerine ait bazı gizli sığınak ve tünelleri tespit ve imha ettiklerini bildirmişti.

ABD ve Arabistan gibi ülkelerin desteğindeki terör örgütü IŞİD’in 2017’de  Irak’ta ağır hezimet almasına rağmen bu örgüt zaman zaman Irak’ın değişik yerlerinde varlığını göstermek için terör saldırılarına devam etmektedir.

Terör örgütü IŞİD, 2014’den 2017 kasım ayına kadar Irak’ta bir çok bölgesi sultasına geçirmişti. Ama İran İslam Cumhuriyetinin askeri danışmanlığı sayesinde terör örgütü kamı 2017’de tam olarak yenilgi aldı ve teröristlerin sultasındaki son kalesi sayılan Rave kentinin kurtarılmasıyla teröristlerin yenilgisi de ispatlanmış oldu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.