HaÅŸdüşşabi’nin Irak ile Suriye sınır bölgelerinde askeri tatbikat yapması

  • 31 Mayıs 2017
  • 1.168 kez görüntülendi.
HaÅŸdüşşabi’nin Irak ile Suriye sınır bölgelerinde askeri tatbikat yapması

Irak Halk seferberlik güçleri Haşdüşşabi sözcüsü Kerim Ennuri, 29 Mayıs 2017 gününde yaptığı açıklamada, Suriye hükümetinin izni ve koordinasyonu ile bu güçlerin Suriye topraklarında da DAEŞ ile mücadeleye hazır olduklarını belirtti.

Haziran 2014 tarihinde Neyneva valisi Esil Nuceyfi gibi Baas partisi kalıntının ihaneti sonucu, tekfirci DAEÅž teröristleri Musul’u iÅŸgal etti. Ä°lk baÅŸta 1700 Åžii askeri öğrencinin kafasını keserek katliamdan geçirdi. Ardından Sünni Arap bölgelerine sızmaya baÅŸladı. Amerika ve Siyonist rejimin uzantısı DAEÅž’in amacı, Irak’ta Sünnilik Adına Åžii katliamı yapmak ve iki Müslüman kardeÅŸ arasında savaÅŸ çıkarmak, Irak’ı bölüp parçalamaktı. DAEÅž, Sünni Müslümanlarından da binlercesini katliamdan geçirerek toplu mezarlarda defnedip, yahut Fırat nehrine atmıştır.
DAEÅž Suriye’yi de ayni felakete sürüklemek istedi. Bunun üzerine Irak’taki Åžii Müslümanların yüksek Dini mercii Ayetullah Sistani, Irak halkını ve milli birliÄŸiyle toprak bütünlüğünü korumak amacıyla Tekfirci terörist iÅŸgalci güçlere “Vacibı Kefai” cihat Ä°lan etti. Bunun üzerine on birlerce Müslüman Iraklı, orduyu desteklemek, tekfirci terör örgütünün ilerlemesini durdurmak, nihayet imha etmek amacıyla harekete geçip silahlandı. Böylece HaÅŸdüşşabi halk direniÅŸ güçleri kuruldu. HaÅŸdüşşabi, Irak halkının ayrılmaz parçası olan Sünni Müslümanların yerleÅŸim bölgelerini de tekfirci DAEÅž terör örgütünden temizledi. HaÅŸdüşşabi, terörizmle mücadelede üstlendiÄŸi görevleri çok baÅŸarılı bir ÅŸekilde gerçekleÅŸtirmekte.
HaÅŸdüşşabi, Iraklı Åžii ve Sünni Müslümanlardan, etnik olarak Kürtler, Ezidiler, Hıristiyanlar, Araplar ve Türkmenlerden oluÅŸmaktadır. Fakat Irak halkının çoÄŸunluÄŸu Åžii Müslümanlardan oluÅŸtuÄŸu için, Åžii mücahitlerin sayısı daha fazladır. HaÅŸdüşşabi’nin insani ve Ä°slami deÄŸerlere baÄŸlı bir halk gücüdür. Bu nedenle Irak meclisi, HaÅŸdüşşabi’yi resmi güvenlik güçleri olarak tescil etmiÅŸ bulunuyor. HaÅŸdüşşabi, Irak Ordusuyla birlikte Irak Milli güvenliÄŸi, toprak bütünlüğü ve milli hâkimiyetinin garantörüdür.
Amerikalı komutanlar DAEÅž karşısında zayıf düşeceÄŸini iddia ettiÄŸi HaÅŸdüşşabi’nin cihadı sonucu DAEÅž, son anlarını yaşıyor. Günümüzde pek az kimse, Irak’ın toprak bütünlüğü ve milli birliÄŸinin saÄŸlanıp korunmasından şüphe duymaktadır. Irak yönetimi, DAEÅž’e karşı son aylarda kazanılan bütün bu baÅŸarıları, HaÅŸdüşşabi’nin cihadına borçludur. Zira HaÅŸdüşşabi halk güçleri terörizmle mücadele sürecini hızlandırıp, Musul’un batı bölgelerini de DAEÅž tekfirci teröristlerden temizlediler ve onların Suriye kaçışını önlemektedirler.
Amerika ise, DAEÅž’i kurtarmak amacıyla HaÅŸdüşşabi’nin Irak ile Suriye sınır bölgelerinden uzaklaÅŸması için baskı ve saldırılarını sürdürmektedir. Buna karşılık Irak Bedir teÅŸkilatının genel sekreteri Hadi El-Ameri yaptığı açıklamada, HaÅŸdüşşabi’nin her hangi bir tarafın Suriye ile ortak sınırlarda operasyonlara müdahale etmesine izin vermeyeceÄŸini vurguladı.
Bu arada Suriye hükümetiyle Irak hükümetinin anlaÅŸması halinde HaÅŸdüşşabi mücahitleri ve halk güçleri, Suriye ordusuna DAEÅž ve diÄŸer tekfirci terör örgütlerinin imhasına destek verecek. Böylece OrtadoÄŸu’da diÄŸer ülkelere nazaran terörizm ile daha gazla mücadele eden iki ülke olan Irak ve Suriye, ilk kez bir ülkede yani Suriye’de birlikte teröre karşı mücadele edecekler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.