Haseke Şehri Ahalisi İle YPG Teröristleri Arasında Gerginlik Giderek Şiddetleniyor

  • 27 Mayıs 2018
  • 1.239 kez görüntülendi.
Haseke Şehri Ahalisi İle YPG Teröristleri Arasında Gerginlik Giderek Şiddetleniyor

ABD’nin edatları ‘asayiş güçleri Haseke Kenti ve kırsalında bulundukları bölgelerde olağanüstü duruma geçip güçlerini pekiştirmeye çalışıyor.

Yerel kaynaklar aktardıkları bilgilerde söz konusu silahlı grupların bulundukları bölgelerde cadde ve sokakları kesip tüm işyerlerini silah zoruyla kepenk indirmeye zorladıklarını belirtti.

Haseke Kentinin özellikle Neşve ve Ğvayran semtleri dün bu silahlı gruplar ile halk kitleleri arasında şiddetli çatışmalara maruz kalmıştı. Çatışmalarda asayiş güçlerinden birçok kişinin ölü yaralı düşmeleri ardından halk bu güçleri Neşve Semtinden kovmayı başarmışlardı.

Ğvayran semtinde ise halk asayiş güçlerinden 3 kişiyi kaçırdı.

Haseke Kentinin Batı Neşve Semtinde yerel kaynaklar; asayiş güçleri devriyelerinin bir önceki gece yarısından sonra semtte bir kısım ev ve işyerlerine saldırıp Zehravi ailesinden 3 genci kaçırmaları ardından semtte halkın sürekli olarak dayatma ve saldırılarda bulunan bu güçlere öfkesinin arttığını aktardı.

Yerel kaynaklar asayiş güçlerinin gençleri silah zoruyla alıp çatışmalara sokmalarından dolayı halkın sabrının taştığını, bu güçleri protesto etme amacıyla yüzlerce vatandaşın gösteri düzenleyip sokaklara indiklerini belirtti. Vatandaşların yollarda araba lastikleri yakarak asayiş devriyelerinin yolunu kestiklerini ifade eden kaynaklar; bu güçlerin semte girişlerini engelleyip semtten çekilmelerini sağladıklarını vurguladı.

Yerel kaynaklar asayiş güçlerinin halk kitlelerinin gösteriler düzenlemelerini engellemek için birçok yola başvurduklarını, fakat halkın öfkesini ve gösterileri düzenlemesini engelleyemediklerini kaydetti.

Diğer yandan Haseke İlinin kuzeydoğusu Tel Brek Nahiyesine tabi Smeyhan Köyü ahalisi asayiş güçlerinin köylerine bulundukları bir saldırıya karşı koydu. Köy ahalisi asayiş güçlerinin köye girmelerini engelleyip geri çekilmeye zorladı.

Bu arada asayiş güçleri Haseke’de özellikle şehirlerden uzak kırsal bölgelerde yolları kesme, evlere baskın düzenleme ve gençleri silah zoruyla kaçırıp çatışmalara sokma amaçlı baskı ve dayatmalarını on gündür yoğun bir şekilde sürdürüyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.