Hava savunma tatbikatı yarın İran’da başlayacak

  • 25 Aralık 2016
  • 1.194 kez görüntülendi.
Hava savunma tatbikatı yarın İran’da başlayacak

Hatem’ül Enbiya (s.a.v) Hava Savunma Karargahı Komutanı, “Vilayet Sahası Koruyucuları – 7” isimli ortak tatbikatın yarından itibaren 5 gün süreyle başlayacağını bildirdi.

Hatem’ül Enbiya (s.a.v) Hava Savunma Karargahı Komutanı Tuğgeneral Ferzad İsmaili, düzenlediği basın toplantısında, “ ‘Vilayet Sahası Koruyucuları – 7’ isimli ortak tatbikatı, İran Ordusu, Devrim Muhafızları Ordusu ve Seferberlik Kurumu güçlerinin savunma birliklerinin katılımıyla 5 gün süreyle yarından itibaren İran’ın güneyinde gerçekleşcektir” dedi.

Tuğgeneral İsmaili’nin verdiği bilgiye göre, dolaylı ve doğrudan 17 bini aşkın silahlı gücün katılımıyla gerçekleşen bu tatbikatta, Ahvaz ve Dezful’dan Şiraz’a kadar, Şiraz’dan da Kerman’a kadar ve oradan da adalar dahil Ümman Denizi ve Fars Körfezi’ne dek bin noktadan fazla hava savunması gerçekleşecektir.

Tuğgeneral İsmaili, bu tatbikatın en önemli özelliğini gençlere yakından daha fazla tecrübe edinmeleri için parlak bir fırsat tanıması olduğunu belirterek, bundan önceki birçok tatbikatta yer alamayan ve 15 yıl altında hizmet veren gençlerin bugün bu tatbikatın bir kısmını gerçekleştireceklerini bildirdi.

İsmaili ayrıca bu tatbikatın İran’ın hassas bir bölgesinde düzenlendiğine değinerek, “Bu tatbikat sürece bölge dışı ülkelere ait uçakların kendi sınırlarını koruyup tatbikat alanından uzak durmalarını tavsiye ediyoruz” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.