Havara Kontrol Noktasındaki Çatışmalarda 45 Filistinli Yaralandı

  • 11 Ekim 2015
  • 813 kez görüntülendi.
Havara Kontrol Noktasındaki Çatışmalarda 45 Filistinli Yaralandı

Batı Yaka’nın kuzeyinde bulunan Nablus kentinin güneyindeki Havara kontrol noktasında bugün (11 Ekim Pazar) yaşanan şiddetli çatışmalarda 45 Filistinli yaralandı.

Hastane kaynaklarından edinilen bilgiye göre, yaralılardan çoğu gerçek mermilerle ve kullanımı yasak mermilerle yaralanırken, yaraların genelde karın ve sırt bölgelerinde olduğu ve yaralılardan ikisinin durumunun ağır olduğu belirtildi.

Kameraman Rami Suveydan’ın da işgal rejimi yapımı yasak mermiyle ayağından yaralandığı ve yaralıların hepsinin Rafidya Hastanesi’ne kaldırıldıkları ifade edildi.

Görgü tanıkları, kontrol noktasındaki gözetleme kulesinde, yakınlardaki tepede ve Havara Vadisi’nde konuşlanan keskin nişancıların ve işgal askerlerinin yaklaşan Filistinli gençlerin üzerine doğrudan ateş açtıklarını bildirdi.

En-Necah Üniversitesi öğrenci grupları Havara kontrol noktasına doğru protesto yürüyüşü düzenleneceğini duyurmuş, yüzlerce öğrenci yürüyüş için Kudüs Caddesi’nin bitimine taşınmış ve kalabalık bir şekilde kontrol noktasına doğru yürüyüşe geçen grupla işgal güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.