Haydar el-İbadi: Irak’taki yabancı güçler sayısında azaltmaya gidiliyor

  • 29 Mart 2018
  • 980 kez görüntülendi.
Haydar el-İbadi: Irak’taki yabancı güçler sayısında azaltmaya gidiliyor

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Türkiye askerlerinin Irak topraklarındaki varlığına temasla Irak’taki yabancı güçlerin saldırısının azalması amacıyla bir takvim hazırladıklarını bildirdi.

Bundan bir süre önce de Irak meclisi resmen İbadi’den Amerikan askeri güçleri de dahil Irak’taki yabancı güçlerin çıkması için bir zamanlama takvimi hazırlanmasını istemişti.

Öte yandan Irak Başbakanı Haydar el-İbadi’nin, Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım ile yaptığı telefon görüşmesinde, Irak’ta bulunan “yabancı güçlerin” Türkiye’ye saldırı yapmalarına izin vermeyeceklerini söylediği bildirildi.

Irak Başbakanlık Ofisi’nden yapılan açıklamada “İbadi’nin, yabancı güçlerin Türkiye’ye yönelik sınır ötesi saldırılarını engellemek için Iraklı güçlere talimat verdiği” belirtildi.

İbadi’nin “Türkiye’ye yönelik her sınır ihlalini reddediyoruz.” dediği kaydedilirken, Iraklı güçlerin ülkenin bütün sınırlarında kontrolü sağladığı da aktarıldı.

Türkiye Başbakanlık Ofisi’nden yapılan açıklamada ise “DEAŞ’a karşı başarı kazanan Irak’tan, PKK terör örgütüne karşı da komşuluk ilişkilerimiz çerçevesinde gerekli önlemleri almasını beklediğimiz ifade edilmiştir.” denildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.