Haydar İbadi: IŞİD sonrası için ülkenin yeniden inşasına başlanıldı

  • 15 Haziran 2015
  • 812 kez görüntülendi.
Haydar İbadi: IŞİD sonrası için ülkenin yeniden inşasına başlanıldı

Irak Başbakanı Haydar El İbadi IŞİD sonrası için ülkenin yeniden inşasına başlanıldığını duyurdu.

El İbadi gönüllü halk güçlerinin kuruluşu ve cihat haftası münasebetiyle Bağdat’da katıldığı toplantıda, IŞİD’in Irak’da ağırlıklı olarak Sünni yerleşim bölgelerine saldırdığını ve büyük çoğunluğunun evsiz kaldığını belirterek, ülkede şimdiden IŞİD sonrası için hazırlıkların yapıldığını ve en kısa zamanda bölgeyi IŞİD’den temizleyeceklerini açıkladı.

Irak güçlerinin Ramadi şehri dışında bütün cephelerde IŞİD’e karşı zafer kazandıklarını belirten El İbadi, Ramadi şehrinin kaybedilmesine karşın gerekenlerin yapıldığını ve geçmişi tekrarlamanın yanlış olacağını açıkladı.

Irak’ı işgal eden ve masum insanları katleden bir düşmana karşı savaştıklarını söyleyen El İbadi, Irak’da ki İran varlığı hakkında ise, IŞİD ile mücadelede destek aldıklarını ancak Iraklılar dışında hiç bir yabancının ülke içinde savaşmadığını belirtti.

Bölgede IŞİD ile mücadelenin tüm bölge devletlerin çıkarına olduğunu belirten Haydar El İbadi terör ile mücadeleye destek verilmesi gerektiğini vurguladı.

IŞİD geçtiğimiz yıl Irak’a saldırarak bir çok şehri işgal etmiş ve sayısız katliamlar yapmıştı. Ayetullah Sistani’nin fetvası ile oluşturulan gönüllü halk güçleri Irak’da milli vahdet oluşturmuş ve ilerlemekte olan IŞİD ağır kayıplar alarak bir çok bölgeden geri çekilmek zorunda kalmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.