Haydar İbadi, Koalisyon Uçaklarının Tikrit Operasyonuna Katılmamasını Emretti.

  • 31 Mart 2015
  • 992 kez görüntülendi.
Haydar İbadi, Koalisyon Uçaklarının Tikrit Operasyonuna Katılmamasını Emretti.

 El Meyadin televizyonunun haberine göre Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Tıkrit’in IŞİD işgalinden kurtarılması için yapılan operasyona katılan Gönüllü Halk Güçlerine, Uluslararası Koalisyona Tıkrit’e yönelik saldırıları durdurması konusunda emir verdi bilgisini iletti.

Irak hükümeti Selahaddin ilinin kurtarılması için başlatılan operasyonda ABD liderliğindeki Uluslararası Koalisyondan hava desteği istemediği için yakın zamana kadar Koalisyon uçakları operasyonlara katılmıyordu.

Ancak bölge ülkelerinin baskıları sebebiyle Amerikalı askeri yetkililer Irak Savunma Bakanı Halid el-Ubeydi ile görüşmüş; ardından da Uluslararası Koalisyon uçakları Tıkrit’e hava saldırılarına başlamıştı.

Uluslararası Koalisyon’un Tıkrit operasyonuna katılması üzerine Gönüllü Halk Güçlerini oluşturan Sadr Hareketi’ne bağlı Barış Tugayları ile Ehlu’l Hak Hareketi operasyondan çekildiğini açıklamıştı.

Gönüllü Halk Güçlerini oluşturan en büyük birliğe sahip olan Bedir Örgütü Başkanı Hadi el-Amiri de bugün Irak Başbakanı Haydar el-İbadi’ye hitaben “Uluslar arası Koalisyon Tıkrit operasyonuna katıldığı sürece Tıkrit’te tek bir kurşun bile atmayacağız” uyarısında bulunmuştu.

Başbakan Haydar el-İbadi’nin Uluslararası Koalisyondan Tıkrit’e müdahaleye son vermesi yönündeki talimatının ardından Tıkrit operasyonunun durdurulan 3. Aşamasının yeniden başladığı bildiriliyor.

Ydh

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.