Haydar İbadi: Kürt halkının isteklerine de saygı duyuyoruz

  • 03 Şubat 2018
  • 950 kez görüntülendi.
Haydar İbadi: Kürt halkının isteklerine de saygı duyuyoruz

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Erbil ile oluşan bazı sorunların tarihi bir boyuta sahip olduğunu bildirerek Kürt halkının isteklerine de saygı duyduklarını belirtti.

Iraklı bir televizyon kanalına konuşan Başbakan Haydar el-İbadi, “Kürtlerin karşılaştığı bazı sorunlar tarihi bir boyuta sahiptir ve biz bunlara saygı duyarız. İktidara tırmanan tüm hükümetler ise bu konuyla sorun yaşamakta. Bunun yanında önemli bir etnik sorunundan da söz edebiliriz. Petrol konusuyla Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nde (IKBY) çalışan memurların maaşını ödeme meselesi ise çözümü üzerinde çalıştığımız diğer konular” ifadelerinde bulundu.

İbadi sözlerini şöyle sürdürdü: Biz IKBY’de yapılan hesaplama ve denetim işlemlerinde şeffafiyetin bulunmaması ile partili şekilde gerçekleşen bu bölgenin yönetim yapısına karşıyız. Biz Irak’ta uzun yıllardan beri önemli siyasi yetkiler üzerinde partili yönetim esasına dayanarak işleri ileri götürdük. IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani’yle İsviçre’nin Davos kentinde yaptığım görüşmede ise birer yol haritası çizmeyi başardık, ancak doğru şekilde yürütülmesini umuyorum.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.